• 2024 04 26

Ez történt 2019-ben - Június

Bajnokok Ligája döntők 50 százalékos mérleggel

Az FTC-nek sikerült, a Veszprémnek nem. Magyar sikerek Párizsban és Minszkben is.

A kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourjában Nagy László pályafutásának utolsó meccse éppen a döntő volt. De a Veszprémmel ezúttal sem sikerült feltenni az i-re a pontot. A döntők döntőjében a Vardar Szkopje ugyanis legyőzte a veszprémi együttest 27-24-re, így a Telekom Veszprém ezúttal is csak ezüstérmet hozott haza.  

A férfi Vízilabda Bajnokok Ligájában viszont az FTC hazahozta a serleget Hannoverből. Az FTC a döntőben a címvédő Olimpiakoszt 10-10-es döntetlen után büntetődobásokkal győzte le. Története első BL diadalát aratva.

A magyar válogatott júniusban reálissá tette a közvetlen kijutási esélyeit az Európa-bajnokságra, miután előbb legyőzte 3-1-re idegenben Azerbajdzsánt, majd 1-0-ra Budapesten Wales válogatottját is a selejtezők során. Négy meccsből, kilenc pontot gyűjtött így Marco Rossi együttese.

A Minszkben rendezett II. Európa Játékokon a magyar csapat négy arany, hat ezüst és kilenc bronzérmet szerzett. A legeredményesebb a kajak-kenu csapat lett. Kopasz Bálint a világbajnokságra hangolódva két aranyérmet is nyert. Rajta kívül a női kajak négyes és a Balla-Devecseriné női kenu kettes duó lett első.

Az év második Grand Slamén a Roland Garroson Fucsovics és Babos egyesben az első, vegyes párosban, egymás oldalán a második fordulóban esett ki. De a női páros ismét sikersztori lett. Hiszen a Babos-Mladenovic magyar-francia duó félig hazai pályán két szettben nyerte a döntőt a Tuan, Cseng kínai kettős ellen.

Kapcsolódó cikkek: 2019. május 2019. április  2019. március  2019. február  2019. január