• 2024 04 25

Ez történt 2019-ben - Április

Világbajnokságok jegyében

Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat. Ezúttal az óév negyedik hónapjával foglalkozunk röviden.

A hazai férfi jégkorongbajnokságot és az Erste Ligát egyaránt az FTC nyerte, amely a fináléban öt meccses csatában múlta felül a Csíkszeredát. A férfi jégkorong-válogatott pedig maradt a Divízió I/A-as csoportban. A szövetségi kapitány Jarmo Tolvanen közvetlenük a kazahsztáni világbajnokság előtt került kórházba, ez sem segített a gárdának, amelyet a vb-n a csapat másodedzője Majoros Gergely irányított. A válogatott messze volt a feljutástól, igaz a kiesést is elkerülte, azaz jövőre újra próbálkozhat.

A budapesti asztalitenisz világbajnokságon a magyar versenyzők közül a nyolcaddöntőig jutó Ecseki-Szudi páros szerepelt a legjobban. Minden meglepetést elkerülve a kínaiak taroltak, megnyerték az összes aranyat a 2019-es egyéni vb-n.

A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte az Európa-kupát. Marcz Tamás csapata a döntőben a horvátokat győzte le 10-8-ra.

Kettőből egyet nyert a Szeged itthon, amely a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében egy góllal legyőzte a Veszprémet így megszerezve a trófeát. A Veszprém viszont a Szegeddel ellentétben kiharcolta a kézilabda BL Final Fourba kerülést.

George F. Hemingway eladta a Budapest Honvédot a Reditus Equity Zrt-nek. A Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel által képviselt cég a vételár ügyében nem nyilatkozott, de a menedzsment a tulajdonlás után nem sokkal elkezdte a profiltisztítást. Hiába harcolta ki bajnoki negyedik helyével a nemzetközi kupaszereplés a Budapest Honvéd, és jutott be a magyar Kupa döntőjébe is, Supka Attilának mennie kellett. Utódja az olasz Giuseppe Sannino lett.

Az FTC-nél viszont nem volt edzőkérés, hiszen a 2018 augusztusában érkezett Serghij Rebrovval megszerezte 30. bajnoki címét a Ferencváros. Amely 13 pontos előnnyel előzte meg az ezüstérmes MOL Vidi FC-t. A székesfehérváriak a Magyar Kupa győzelemmel vigasztalódhattak. A bajnokság harmadik helyezettje a Debrecen lett. A két kieső pedig az MTK és a Haladás. A másodosztályból a ZTE és a Kaposvár került fel az élvonalba.