• 2024 04 28

Napi hírhalom - 2023. 01. 23. hétfő

Fotó: MOB

Magyar sikerek Olaszországban

Téli EYOF:  Kettős magyar siker született a lányok rövidpályás gyorskorcsolya 500 méteres számában a XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) hétfői versenynapján Olaszországban. Haltrich Luca arany-, míg Szigeti Dóra ezüstérmet szerzett. A fiúknál Jancsó Zalán ötödikként végzett.

Tenisz: Udvardy Luca továbbjutott párosban a junioroknál az első fordulóból az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos oldalán a brit Ella McDonalddal első kiemeltként könnyedén vert hétfőn egy amerikai duót.    

Australian Open, Melboure, Auszrtália,  junior lányok, páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Udvardy Luca, Ella McDonald (magyar, brit, 1.)-Tatum Evans, Theadora Rabman (amerikai) 6:0, 7:5

 

Országúti kerékpár: Jó esély van rá, hogy Peák Barnabás részt vesz májusban a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen. Peák  ebben a szezonban viszont már a másodvonalat jelentő ProTeam kategóriájú Human Powered Health versenyzője. Peák a 2017-es Tour de Hongrie-n második volt, 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n. 
    

Autó-motorsport:  A 14 éves Molnár Martin nyerte az idei gokartos idényt megnyitó olaszországi Winter Cupot a felnőttek mezőnyében, azaz az OK kategóriában.