• 2024 03 29

Standard Táncok Formációs Világbajnoksága Pécsen

Szombaton világbajnokság, vasárnap ranglistaverseny szórakoztatja a közönséget

20 év után, 2016-ban rendezhetett újra kimagasló táncsport világeseményt Magyarország. A Standard Táncok Formációs Világbajnokság pedig olyan remekül sikerült Pécsen, hogy most hétvégén jöhet az újabb vb.

A két évvel ezelőtti világesemény elnyerése hatalmas teljesítmény volt, de a Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF), amely a legrangosabb táncosokat tömörítő és képviselő professzionális szervezet 2016 után ismét lehetőséget aadott pécsi szervezőknek, hogy Standard Táncok Formációs Világbajnokságot. Ez pedig többet jelenthet a pécsi szervezőknek minden elismerő szónál. 

A Formációs Táncok Világbajnoksága, a versenytánc nemzetközi megmérettetései között kimagasló eseménynek számít, hiszen 15 országból, köztük Oroszországból, Németországból, sőt még Mongóliából is érkeznek együttesek.  Amelyek 20 fős csapatokkal állnak rajthoz. Így közel 500 fő érkezik a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokba, ahová 2000 nézőt várnak szervezők.

A hazai csapatok pedig döntős helyezésekben, sőt éremben reménykednek. A magyar színeket a helyi Szigo TSE, valamint a Szilver TSE képviseli. Az előrelépésre mindenképpen van remény, hiszen a Szigo két éve hetedik volt a vb-n, míg a "szilversek" a negyedik helyet szerezték meg. A Szilvernek 2016-ban a Szocsiban megrendezett Európa-bajnokságon pedig már sikerült felllépnie a dobogó harmadik fokára is a verseny végén. Most ezt a világbajnokságon kéne megismételni valamelyik magyar gárdának. 

Két éve egyébként a győztes az orosz Vera Tyumen csapata lett, megelőzve a német Braunschweiger TSC és a holland DSV Dance Impression együttesét. Az orosz gárda pedig ismét ott lesz az indulók között.

A verseny szombaton délután egykor az elődöntőkkel kezdődik, majd öttől jönnek a középdöntők. A legjobbak este nyolctól mutathatják be a tudásukat a 10 fős zsűrinek. 

A Formációs világbajnokságot élőben láthatják itt a Hunsport.com oldalon, ahogy a vb másnapján a SZIGO Kupa Felnőtt - Ifjúsági Latin, Junior Tíztánc, Senior Latin ranglistaversenyt is. 

Össszefoglaló cikkünk a szombati napról: https://hunsport.com/article/2018/11/25/magyar-dontsok-a-pecsi-vilagbajnoksagon

További információkat az indulókról a verseny honlapján találhatnak: https://www.wdch-formation-standard.hu/

Címkék