• 2024 04 26

Magyar döntősök a pécsi világbajnokságon

Ötödik és hatodik hely a Standard Táncok Formációs világbajnokságán

A magyar táncsportban egyedülálló eredmény született szombaton a pécsen megrendezett WDSF Standard Formációs Táncok Világbajnokságán, amelyen Magyarországot a szentesi Szilver TSE és a házigazda, pécsi Szigó KTSE csapata képviselte.

Magyarország közel 30 éve vesz részt formációs latin és standard világ- és Európa-bajnokságokon, de egyszerre két magyar csapat még soha nem tudta kiharcolni a döntőbe jutást ilyen rangos versenyen. Most ez sikerült. 

Miután mindkét magyar csapat továbbjutott a selejtezőből, a legjobb 12 csapat középdöntőjét is sikerrel véve, "betáncolták" magukat az esti döntőbe is két német és két orosz formáció társaságában.

A döntőben elsőként a Szigo KTSE lépett parkettre, az Italian Project című új produkciójukra 30.51 pontot kaptak. Utánuk következett a Szilver TSE, akiknek a Hungarian Spirit című koreográfiáját 33.22 pontra értékelték a pontozók. A két magyar csapat után a két orosz, majd a két német formáció következett. A döntőben harmadikként táncoló orosz Vera Tyumen 36.33 pontot kapott és ezzel meg is védték a világbajnoki címüket, mögöttük a másik orosz csapat, a Triumph Ufa végzett a második helyen, míg a bronzérem a német Braunschweiger TSC csapatáé lett, akik mindössze egy századdal maradtak le az ezüstéremről. A Szilver TSE az ötödik, a Szigo KTSE a hatodik helyet szerezte meg.

Standard táncok Formációs világbajnoksága (15 induló):
1. Vera Tyumen Standard Team (Oroszország) 36.33
2. Triumph Ufa (Oroszország) 34.93
3. Braunschweiger TSC (Németország) 34.92
4. 1.TC Ludwigsburg (Németország) 34.67
5. Szilver TSE (Magyarország) 33.22
6. Adria-Szigo KTSE (Magyarország) 30.51