• 2024 04 20

Kialakították a kőkemény Eb-csoport időrendjét

Az európai ranglista első tíz csapatából három van a mieink csoportjában a női Eb-n!

A házigazda belga válogatott ellen kezdi meg szereplését az augusztusi Európa-bajnokságon a magyar női röplabda-válogatott.

    Az elmúlt tíz évben rendre a kontinenstornák résztvevőjeként számolhatunk a magyar női röplabda-válogatottal, amely idén,  sorozatban ötödik Eb-jén a legnehezebb feladat előtt áll. A női nemzeti csapatok európai rangsorában a 22. helyen álló mieink a nyitómeccsen a házigazda belgákkal (7.) csapnak össze, két nappal később az ukránokkal (13.) találkoznak, akikkel szemben, friss élményként, két vereség volt a mérleg a selejtezőcsoportban. Augusztus 20-án a lengyelekkel (9.) mérkőzünk, majd egy nap szünet után Szlovénia (14.) lesz az ellenfél. A csoportkört a legnehezebb rivális Szerbia (1.) csapata ellen zárja majd a válogatott. Pozitívum lehet a mieink számára, hogy a két "könnyebb" ellenféllel szemben pihenőnap után kell pályára lépniük a hölgyeknek, és Ukrajnát valamint Szlovéniát legyőzve tovább lehet menni a csoportból. Az esélyekről egyébként itt írtunk részletesen.
    A négy csoportból egyébként négy-négy csapat jut a nyolcaddöntőbe a Belgiumban, Olaszországban, Németországban és Észtországban szeptember 3-ig tartó kontinenstornán.
 
Női röplabda Európa-bajnokság, Gent: a magyar válogatott Eb-programja:
augusztus 17.: Magyarország-Belgium 20.00
augusztus 19.: Ukrajna-Magyarország 17.00
augusztus 20.: Magyarország-Lengyelország 20.00
augusztus 22.: Szlovénia-Magyarország 17.00
augusztus 23.: Magyarország-Szerbia 20.00

(Fotó: MTI)