• 2024 07 23

Távol a pekingi kvóta a Palancsa, Kiss páros számára

Ausztrália 9-3-ra nyert a mieink ellen

Hét mérkőzés után mindössze két győzelemmel áll a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős az Aberdeenben zajló curling vegyespáros világbajnokságon.

Csütortökön két olyan duóval találkoztak a magyarok, amelyek a tabellán mögöttük helyezkedtek el, azonban mindkettő ellen vereséget szenvedtek a mieink. Korábban beszámoltunk a kora délutáni, orosz csapat elleni vereségről, ami után Este még az ausztrélok elleni összecsapás várt Kiss Zsoltékra. Akiknek jól kezdődött a játék, hiszen két pontot írtak az első end végén, ám a folytatás nem sikerült ilyen fényesen. A rivális öt pontot szerzett zsinórban, és ugyan szépített a magyar kettős a következő játékrészben, jól mutatja a mieink hitevesztettségét, hogy Tahli Gill és Dean Hewitt 4 pontot szerzett a hatodik endben, amivel le is zárta a találkozót. Pénteken az utolsó két csoportmeccs van hátra Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt számára a világbajnokság első körében a csoportutolső spanyolok, és a csoportelső skótok ellen, akik a tabella kilencedik helyén állnak az A jelű tizesben, így nem kis csoda kell a 2022-es pekingi olimpia indulásának esélyét megteremtő negyedik hely megszerzéséhez..

A világbajnokságon hét kvótát osztanak ki, amihez a legjobb hétben kell végezni, a nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár. A küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, amelyből az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges, vagyis ha Kína nem érintett a folytatásban.

A csoport: Ausztrália, Csehország, Dél-Korea, Kanada, Magyarország, Németország, Olaszország, Orosz csapat, Skócia, Spanyolország 

B csoport: Anglia, Egyesült Államok, Észtország, Finnország, Japán, Kína, Norvégia, Svájc, Svédország, Új-Zéland

A magyar páros mérkőzései az A-csoportban:

május 17. hétfő, 18.30 Magyarország – Németország 5-8

május 18. kedd, 10.00 Magyarország – Dél-Korea 5-4

május 18. kedd, 17.00 Magyarország – Kanada 5-7

május 19. szerda, 10.00 Magyarország – Csehország 7-6

május 19. szerda, 17.00 Magyarország – Olaszország 5-6

május 20. csütörtök, 13.30 Magyarország – Orosz Csapat 2-6

május 20. csütörtök 20.30 Magyarország – Ausztrália 3-9

május 21. péntek, 13.30 Magyarország – Spanyolország

május 21. péntek, 20.30 Magyarország – Skócia

(Foto: curling.hu)