• 2024 07 23

A csoportkör kétharmadánál nehéz helyzetben a Palancsa, Kiss páros

Az orosz csapatnak minden sikerült, a mieinknek semmi

Legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős a curling vegyespáros vb csoportküzdelmeinek hatodik fordulójában az orosz csapat ellen.

A magyarokkal azonos módon két győzelem mellett három vereséggel állt a Anasztasija Moszkaljeva, Alekszandr Jeremin duó a mérkőzés előtt. A kvótaharcban közvetlen riválisok csatája egyoldalúra sikeredett, ugyanis az oroszoknak minden sikerült a mérkőzésen és négy end után 5-0-ra vezettek. A magyar kettős szépített ugyan, de a különbséget nem tudta jelentősen csökkenteni az utolsó endre, így azt már le sem játszották. A csoportkör kétharmadánál lépéshátrányba került Palancsa, Kiss páros csütörtökön 20:30-kor ismét pályára lép az 1-5-tel álló Ausztrália ellen.

A világbajnokságon hét kvótát osztanak ki, amihez a legjobb hétben kell végezni, a nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár. A küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, amelyből az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges, vagyis ha Kína nem érintett a folytatásban.

A csoport: Ausztrália, Csehország, Dél-Korea, Kanada, Magyarország, Németország, Olaszország, Orosz csapat, Skócia, Spanyolország 

B csoport: Anglia, Egyesült Államok, Észtország, Finnország, Japán, Kína, Norvégia, Svájc, Svédország, Új-Zéland

A magyar páros mérkőzései az A-csoportban:

május 17. hétfő, 18.30 Magyarország – Németország 5-8

május 18. kedd, 10.00 Magyarország – Dél-Korea 5-4

május 18. kedd, 17.00 Magyarország – Kanada 5-7

május 19. szerda, 10.00 Magyarország – Csehország 7-6

május 19. szerda, 17.00 Magyarország – Olaszország 5-6

május 20. csütörtök, 13.30 Magyarország – Orosz Csapat 2-6

május 20. csütörtök 20.30 Magyarország – Ausztrália

május 21. péntek, 13.30 Magyarország – Spanyolország

május 21. péntek, 20.30 Magyarország – Skócia

(Foto: curling.hu)