• 2024 04 27

Csak szettsikerre futotta a Kaposvárnak a Challenge-kupa elődöntőjében

Fotó: Nem sikerült az újabb bravúr

A Kaposvár hazai pályán 3-1-re kikapott az Alba Blaj csapatától a női röplabda Challenge Kupa elődöntőjének szerdai visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

A múlt szerdai, marosvásárhelyi első összecsapáson a románok 3-0-ra diadalmaskodtak, az akkor látottak alapján egy kisebb csoda kellett volna a Kaposvár női röplabda csapatától, hogy kiharcolja az aranyszettet és az esetleges tovbbjutás a Challenge-kupa elődöntőjében. 

Egy szettig úgy tűnt, hogy ez talán sikerülhet is, hiszen azt nagy csatában, minimális különbséggel, de megnyerték a somogyiak. Azonban a második játszmában visszaállt a világ rendje és egyenlített az ellenfél. A harmadik felvonás a mindent eldöntő is lett, hiszen ezt minndenképpen nyernie kellett volna a Kaposvárnak, a továbbjutási esélyek megtartásához, azonban ez végül nem sikerült. majd végül a győzelmet sem jött össsze, hiszen a román sztárgárda 3-1-re nyert idegenben, így kettős sikerrel jutott a fináléba, ahol a török Sistem9 Yesilyurt Istanbullal játszik majd. A vendégeknél a válogatott feladó Bleicher Réka a találkozó hajrájában lépett pályára és két pontot szerzett.

Öröm az ürömben, hogy a magyar együttes eljutott ide, ami történelmi tett volt a honi röplabda históriájában. A kaposvári történelemkönyvbe pedig még írhatnak arany betűkkel ebben a szezonban, például már a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében. 

 

Challenge Kupa, elődöntő, visszavágó: 1. MCM-Diamant Kaposvár - CSM Volei Alba Blaj (román) 1-3 (23, -18, -25, -21)
a legeredményesebb játékosok: Harcsenko, Klisura 18-18, Helic 12, illetve Baciu 24, Milenkovic 15, Celic 12