• 2024 04 19

Évösszefoglaló - 2020. október

Ez történt az óév tizedik hónapjában

2020 megrázta a világot, így a sport világát is. 2020 a sport szempontjából is nagyon sajátos és furcsa év volt. A következő összeállításban bemutatjuk Önöknek, hogy mi történt ebben a koronavírusos évben, következzen 2020. októbere.

Három meccs két győzelem és közte a legfontosabb, az Európa-bajnoki pótselejtezős siker Bulgáriában. A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re nyert Szófiában és ezzel kiharcolta a jogot arra, hogy játszhasson az Eb-re jutásért Budapesten, Izland ellen. Az októberi két Nemzetek Ligája találkozó is jól sikerült, előbb Belgrádban győzött 1-0-ra Marco Rossi csapata, majd Moszkvában 0-0-át játszott, így maradt esélye a csoportelsőségre is és a felkerülésre az A-ligába.  

A Bajnokok Ligájában az FTC ellenfeleit október elsején húzták ki, és október végére már túl is volt az első két meccsén a Fradi a BL-ben. A Barcelona ellen egy 5-1-es vereséggel nyitottak a zöld-fehérek idegenben. Majd 2-2-es döntetlen játszottak azután a Dinamo Kijevvel hazai pályán. A Fradi első két hazai találkozóján még lehettek szurkolók, így a Groupama Arénában a nézők is láthatták a bravúros hajrát és az FTC egyenlítést.

Az év harmadik Grand Slamje a Roland Garros volt az év legsikeresebb teniszviadala magyar szempontból. Balázs Attila a második, míg Fucsovics Márton a negyedik fordulóig jutott el. A Babos-Mladenovics duó pedig megnyerte a női páros tornát, ezzel a sikerrel pedig biztossá vált, hogy a magyar –francia kettős elnyeri 2020-ban az év női teniszpárosa címet is.

Az októberre tolódott nagy kerékpáros körversenyek közül a Giro d I’talián Valter Attila a 27. lett összetettben, itt a brit Tao Hart nyert.

Budapestre látogatott a dzsúdó világ, amely a zárt kapus Sportarénás Grand Prix viadallal nyitott újra. Két magyar éremmel. Hiszen Karakas Hedvig és Ötzbas Szofi is bronzérmet szerzett a magyar Grand Prixen.

A további összefoglalóink: Január