• 2024 04 26

Évösszefoglaló - 2020. február

Ez történt az óév második hónapjában

2020 megrázta a világot, így a sport világát is. 2020 a sport szempontjából is nagyon sajátos és furcsa év volt. A következő összeállításban bemutatjuk Önöknek, hogy mi történt ebben a koronavírusos évben, következzen 2020 februárja.

Február elején még csak gyülekeztek a viharfelhők, de még rendben zajlottak a sportversenyek. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság első hete korántsem volt zavartalan az ötödik kontinensen pusztító bozóttüzek miatt, azonban végül befejeződött torna. Fucsovics Márton a negyedik körben Roger Federerrel szemben maradt alul. És ugyan Babos Tímeának egyéniben ismét nem ment, de párosban Kristina Mladenoviccsal az oldalán győzött Melbourne-ben.

Amerikából jött és Székesfehérvárra érkezett. A magyar holtidény talán legnagyobb fogása volt, hogy az Egyesült Államokban gólkirály Nikolics Nemanja hazatért és a MOL Fehérvár FC-nél folytatta a pályafutását.

A magyar férfi jégkorong-válogatott olimpiai selejtező-tornát nyert Nottinghamben, ahol a finn szövetségi kapitányát ezúttal is nélkülöző csapat a házigazda A-csoportos Nagy-Britannia ellen győzött az utolsó mérkőzésén. Így még érdekelt lesz az utolsó selejtezőtornán, ahol még ki lehet jutni a 2022-es pekingi téli olimpiára.

A római birkózó Európa-bajnokságon Magyarország két ezüst és egy bronzérmet szerzett. A kötöttfogású Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor vesztett a döntőben, míg Torba Erik megnyerte a bronzmeccsét az olasz fővárosban

A magyar férfi kosárlabda-válogatott első két Európa-bajnoki selejtezőjét megnyerte. Előbb Szombathelyen a címvédő Szlovéniát győzte le Sztojan Ivkovics csapata, majd Ukrajnát idegenben. Ezzel vezette a csoportját.

A sportesemények ekkor már fokozatosan kerültek zárt kapuk mögé, de a nemzeti és nemzetközi szövetségek február végén még kitartottak és nem tűnt úgy, hogy idő előtti szünetek vagy zárások következnek majd.

A további összefoglalóink: Január