• 2020 08 09

Férfi kézilabda BL - A negyeddöntőben búcsúzott a Szeged

Állt továbbjutásra, mégis kiesett a Szeged

A Szeged - noha állt továbbjutásra - a negyeddöntőben búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától, miután a vasárnapi visszavágó 29-25-ös megnyerése nem volt elegendő számára a macedón Vardar Szkopje kiejtéséhez.

A párharc első meccsét múlt csütörtökön a Vardar nyerte 31-23-re. A Szeged ötödször szerepelt a BL negyeddöntőjében, de még soha nem sikerült eljutnia az elődöntőig. A 2017-es győztes Vardar harmadszor került a legjobb négy közé.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje (macedón) 29-25 (17-9)

a Szeged gólszerzői: Bánhidi 7, Bombac 6, Zsitnyikov 5, Maqueda 4, Sigurmannsson 3, Källman 2, Balogh Zs., Gaber 1-1
Továbbjutott: a Vardar Szkopje 56-52-es összesítéssel.

A vendégektől Christian Dissinger, a hazaiak közül pedig Alen Blazevic hiányzott a keretből.
Fürgébb és pontosabb játékkal kezdett a Szeged, és Dean Bombac, valamint Bánhidi Bence vezérletével, egy 4-0-s sorozat végén a 14. percben három találattal vezetett. A macedónok védekezése és kapusteljesítménye ekkor meg sem közelítette az első meccsen látott szintet, ezért Roberto García Parondo vezetőedző 11-6-nál időt kért, majd kapust cserélt.
A szegediek sokkal lelkesebbnek és felkészültebbnek tűntek, mint másfél héttel korábban, és a 27. percre ledolgozták az első találkozón összeszedett nyolcgólos hátrányukat, sőt egy 8-1-es széria végén már 16-7-re vezettek.
A második félidő elején Mirko Alilovic helyett Marin Sego állt a csongrádiak kapujába, két bravúrral mutatkozott be, csapata pedig 22-13-ra vezetett. Igor Karacic és Dejan Milosavljev kapus vezérletével lendületbe kerültek a vendégek, és egy 9-2-es sorozattal a meccs háromnegyedénél eldöntötték a továbbjutást.
A Szeged a második félidő közepén kedvező helyzetben ugyanúgy megtorpant és sokat hibázott, mint Szkopjéban, amikor a macedónok a hajrában ugyanúgy 9-2-es szériát produkáltak, mint ezúttal.
A legvégén a pályán kialakult tömegjelenet miatt percekig állt a játék, mert a vendégek nehezen tudták kezelni a sikert, a hazaiak pedig a kudarcot viselték rosszul.
A Vardar legeredményesebb játékosa a horvát Igor Karacic volt nyolc góllal.
A két csapat tizedik alkalommal találkozott tétmeccsen: két döntetlen és hat macedón-siker mellett a szegediek - 2004 után - másodszor győztek.

A négyes döntő tagjai:
Paris Saint-Germain (francia) - Vive Kielce (lengyel) 35-26 (18-11)
Tj.: a Kielce 60-59-es összesítéssel.
szombaton játszották:
Telekom Veszprém - Flensburg-Handewitt (német) 29-25 (17-13)
Tj.: a Veszprém kettős győzelemmel, 57-47-es összesítéssel
Barcelona (spanyol)-HBC Nantes (francia) 29-26 (17-14)
Tj.: a Barcelona kettős győzelemmel, 61-51-es összesítéssel.

A veszprémi érdekeltségű, június első hétvégéjén Kölnben sorra kerülő négyes döntő sorsolását jövő kedden rendezik.