• 2024 05 08

Tenisz Davis Kupa - A németek 5-0-ra nyertek

Szintai szettet nyert Kohlschreiber ellen

Szombaton a párost, majd a hátralévő két egyest rendezték Frankfurtban a tenisz Davis Kupa Világcsoport selejtezőjében, Magyarország Németország vendégeként lépett pályára.

A pénteki előzmények után - egy szoros, és egy sima vereség - a szombat sem ígérkezett könnyebbnek. A párosok küzdelmével kezdődött a nap, ahol Magyarországot a Nagy Péter, Borsos Gábor kettős képviselte és feszült neki a Jan-Lennard Stuff, Tim Pütz duónak. Erejükből öt megnyert játékra futotta, 6-2, 6-3 a vége.

A folytatásban Borsosra egy egyes is várt, mégpedig a németek legmagasabban rangsorolt játékosa, Alexander Zverev ellen. A világranglista harmadik német igazolta a papírformát és a tegnapi, Nagy Péter elleni mérkőzésénél szorosabb küzdelemben 6-3, 6-4-re győzte le Borsost.

Az utolsó mérkőzésre Köves Gábor szövetségi kapitány Lehetőséget adott a DK újonc Szintai Dávidnak, aki meghálálta a bizalmat. Annak ellenére, hogy a 21 éves magyar pályafutásában még nem volt példa arra, hogy a világranglistán a legjobb 1000-be kerüljön, három játszmára késztette a 32. Phillip Kohlschreibert. Az első játszmában, miután mindenki hozta saját adogatását, Szintai ellenfele fölé kerekedett, és talán pályafutása legfontosabb mérkőzésén játszmát nyert rutinosabb riválisa ellen. A folytatásban nem volt kérdés, hogy Kohlschreiber megfordítja a mérkőzést, de Szintai így is emlékezetessé tette a párosmérkőzést záróösszecsapását a mieink számára.

Tenisz Davis Kupa Világcsoport, selejtező, Frankfurt, Németország:

Németország - Magyarország 5-0

Jan-Lennard Stuff, Tim Pütz - Nagy Péter, Borsos Gábor 6-2, 6-3

Alexander Zverev - Borsos Gábor 6-3, 6-4

Phillip Kohlschreiber - Szintai Dávid 6-7 (5-7), 6-3, 10-5

pénteki eredmények:

Phillip Kohlschreiber - Piros Zsombor 6-7 (6-8), 7-5, 6-4

Alexander Zverev - Nagy Péter 6-2, 6-2