• 2024 04 18

Szoros vereség a Kontinentális Kupában

Megszorította a Fradi a dán ezüstérmest

Az FTC-Telekom bravúros olaszországi csoportelsőségének köszönhetően, egy hónappal később a Kontinentális Kupa harmadik körében volt érdekelt pénteken.

A dániai négyes torna további résztvevői a házigazda SonderjyskE, a brit Nottingham Panthers és a francia Amiens. A zöld-fehérek a hazaiakkal mérkőztek először, akik a jó tornakezdés érdekében komolyan álltak a mérkőzéshez, és az amerikai Lane jóvoltából és szép cselei után leadott közeli lövésével az első negyedóra vége előtt megszerezték a vezetést. A első harmad utáni szünet "hasznosan" telt az öltözőben, ugyanis a második játékrészben 38 másodeprc elteltével egyenlített a magyar csapat. Egy lefordulást követően Switzer volt eredményes, saját kippattanóját értékesítve. A harmad közepén aztán újra vezetést szereztek a hatalmas tempót diktáló dánok, egy jól eltalált távoli bombával, melyet másik amerikai légiósuk, Little engedett el. A záró játékrész is nagy iramot és számos helyzetet hozott. Emellett izgalmakat a házigazdáknak, hiszen a Fradi mindent megtéve az egyenlítésért fölényben volt az utolsó tíz percben. A mérkőzés hajrájára kapusát is lehozta a magyar csapat, ám nem sikerült az emberelőnyt gólra váltani, sőt a dánok megszerezték a korongot és bebiztosították a győzelmüket. Steffen Frank emelt az üres kapuba. Így 3-1-es vereség lett a vége, de a zöld-fehérek nemhogy egyenrangú ellenfelei voltak az esélyesebb hazaiaknak, közel álltak az egyenlítéshez. A második mérkőzésen az Amiens ellen 4-2-es győzelmet arató Notthingham lesz a Fradi ellenfele szombaton 16-kor.

A Ferencváros további két mérkőzése az alábbi linkeken érhető el:

Nottingham Panthers - FTC 2019.11.16. 16:00: https://hunsport.com/article/2019/11/16/gyzott-a-fradi-a-nottingham-ellen

FTC - Amiens 2019.11.17. 15:00: https://hunsport.com/stream/2019/11/16/kontinentalis-kupa-ferencvaros-amiens-el-sream

Férfi jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa,3. forduló, E csoport
SonderjyskE – FTC-Telekom 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Gólszerzők: Lane (13:13, MacDonald, Makinen), Little (27:07, Frank), Steffen (59:57, üres kapu), illetve Switzer (20:38)

SonderjyskE: P. Galbraith (Henriksen) – Lyo, Little, MacDonald, Sharp, Lane – Makinen, Silfver, Bjerrum, Nigro, Frank – O. Nielsen, D. Galbraith, Lund, Forster, D. Nielsen – D. Hansen, Biel, Eskildsen, Madsen, M. Hansen. Vezetőedző: Mario Simioni
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Tóth G., Kulmala, Nagy G., Pavuk – Pulli, Kärmeniemi, Tóth A., Switzer, Fitzgerald – Sarcia, Hegyi, Tóth Re., Farkas, Tóth Ri. – Boros, Jászai, Pozsár, Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 33:17 (17:5, 11:7, 5:5)
Kiállítás percek: 4:4 (2:0, 0:4, 2:0)