• 2024 09 08

Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős az olimpián

Az egypárevezősök előfutamaiban izgalmas versenyben az utolsó métereken szerezte meg a továbbjutó helyet a magyar versenyző.

Egyetlen párizsi evezős olimpikonunk az esős, 16-fokos időben, kellemetlen körülmények között versenyezve sikerrel vette az első akadályt.

    A 31 éves versenyző a hatodik előfutamban az egyes pályán kapott helyet a Vaires-sur-Marne-i evezős pályán, ahol a dán Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Sverri Nielsen, a bolgár Európa-bajnoki bronzérmes Kristian Vasziljev mellett hongkongi és paraguayi ellenfelekkel került egy futamba. Önmaga elé a korábbi olimpián elért helyezésnek túlszárnyalását tűzte ki céljául, Rióban 14., Tokióban 10. volt. Ehhez az első kört feltétlenül hozni kellett, vagyis az első háromban kellett végeznie futamában. 
    A BEE evezőse kissé beragadt a rajtnál, féltávnál, majd 1500 méternél is a negyedik helyen haladt szorosan a hongkongi riválisa mögött, akit nagy hajrával megelőzött, így végül 6:58.76 perces idővel harmadik helyen csapott célba a két esélyesebb ellenfele mögött, de ezzel is egyenes ágon biztosította helyét a keddi negyeddöntőben.

(Fotó: mti)