• 2024 09 08

Nehéz ellenfelek ellen rajtolnak "ütőseink"

Póta Georgina egyesben, és a Madarász Dóra, Ecseki Nándor vegyespáros is ázsiai ellenfelet kapott

Nem kedvezett a sorsolás teniszezőink és asztaliteniszezőink számára.

Fucsovics Márton az olimpiai teniszversenyeknek otthont adó Rolland Garros-on tizennégyszer diadalmaskodó Rafael Nadallal játszik az első fordulóban, majd továbbjutás esetén Novák Djokovic következik, amennyiben a szerb túljut az ausztrál Matthew Ebden-en. Marozsán Fábián szerencsésebb volt, rá hazai versenyző vár első alkalommal, abban az esetben, ha Ugo Humbert-t sikerül legyőznie a magyarnak, az argentin Cerundolo és a chilei Barrios Vera párharc győztesével találkozik. Együtt, a férfi párosok mezőnyében holland ellenfelet kaptak a mieink Tallon Ggriekspoor és Wesley Koolhoff személyében. Győzelmük esetén Fucsovics újra játszhat Nadal ellen a nyolcaddöntőben, aki Alcaraz-zal az oldalán papírforma szerint legyőzi argentin riválisát.       

Asztaliteniszben sem jobb a helyzetük a magyaroknak, hiszen a 39 éves, kétszeres Európa-bajnok Póta Georginának - akit a 39. helyen emeltek ki - a kínai származású, német színekben versenyző, 24.-ként rangsorolt Shan Xiaona lesz a riválisa a 64-es tábla első fordulójában. Shan csapatban olimpiai ezüstérmes (2016) és világbajnoki bronzérmes (2022), emellett pedig - párosban és csapatban - ötszörös kontinensbajnok. A 32 között a negyedik helyen kiemelt dél-koreai Sin Jubin és az ausztrál Melissa Tapper párharcának továbbjutója várhat majd Pótára.
    Az Ecseki, Madarász duó 11. a kiemelési rangsorban, ez az egység a negyedikként rangsorolt hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem kettőssel csap össze a 16-os tábla első körében - adta hírül a játékok információs oldala. A tavalyi, durbani vb második fordulójában emlékezetes, nagy csatát vívott egymással a két páros, az ázsiai ellenfél a döntő szettet 13-11-re nyerve diadalmaskodott.
    Amennyiben sikerül a bravúr, a negyeddöntőben a brazil Vitor Ishiy, Bruna Takahashi (12.) vagy a spanyol Alvaro Robles, Maria Xiao (5.) duó vár majd a magyarokra.
    A vegyes párosok nyolcaddöntőjét szombaton rendezik, s ekkor kezdődnek az egyes küzdelmek is, egyelőre nem tudni, hogy Póta már ekkor asztalhoz áll, vagy majd csak vasárnap.