• 2024 09 08

Megnyugtató előnyt szerzett a Paks

Újra a megszokott eredményes támadójátékát produkálta a magyar csapat

Az Európa-ligából kiesett Paks a Konferencia-liga selejtezőjében próbálta meg feledtetni előző alkalommal hazai pályán nyújtott értékelhetetlen teljesítményét. Sikerrel.

    A ciprusi AEK Larnaca, Gyurcsó Ádám csapata látogatott Paksra a harmadik számú európai kupasorozat második selejtezőkörében. Nem okozott meglepetést, hogy nem estek egymásnak a felek az első percekben, inkább óvatosság jellemezte a csapatokat ekkor. Az első negyed óra után aztán váratlanul előnyt szereztek a tolnaiak Haraszti Zsolt éles szögből leadott tűpontos bombájával. Újabb negyed óra elteltével jutottak el először a vendégek komoly helyzetig, Szappanos bravúrja kellett ahhoz, hogy paksi előnyt mutasson az eredményjelző a szünetben. A fordulás után a vendégek kezdeményeztek többet, ám a Paks megduplázta előnyét nagyjából annyi idő elteltével, mint ahogy a vezetést megszerezte az első félidőben. Miután Hahn-t egy a ciprusi kapussal történt ütközése után le kellett cserélni, a helyére beállt Tóth Barna kiugrásból vette be a szigetországiak kapuját. Ezután a vendéglátók nyugodtan visszahúzódhattak saját térfelükre, aminek következtében mezőnyfölénybe került a Larnaca, de a hazaiak kapuja előtt ez nem jelentett veszélyt. Nem úgy a másik oldalon. Ezen az estén szinte hibátlanul használta ki lehetőségeit a kupagyőztes, a mérkőzés hajrájában szöglet után Ötvös Bence talált be a ciprusi kapuba, beállítva a visszavágóra nézve megnyugtató, 3-0-ás végeredményt.

(Fotó: mti)

Labdarúgó Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Paksi FC-AEK Larnaca (ciprusi) 3-0 (1-0)
Paks, 2898 néző, v.: Dennis Higler (holland)
gólszerzők: Haraszti (17.), Tóth (61.), Ötvös (74.)
sárga lap: Vécsei (24.), Papp (44.), Kinyik (92.), illetve Ledes (42.), Alomerovic (74.)
Paksi FC: Szappanos - Vas, Kinyik, Ötvös - Osváth, Papp (Böde, 90.), Vécsei (Balogh, 81.), Windecker, Szabó - Haraszti (Mezei, 81.), Hahn (Tóth, 41.; Horváth, 90.)
AEK Larnaca: Alomerovic - Sanchez (Godswill, 75.), Milicevic, Roberge, Garcia - Suarez, Ledes (Rohdén, 67.) - Faraj, Diemers (Gama, 75.), Gyurcsó (Santos, 57.) - Sol (Cabrera, 67.)

A visszavágót jövő csütörtökön 18 órától rendezik Cipruson. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Korábban a Fehérvár FC idegenben szerzett 2-1 arányú győzelmet azeri ellenfele ellen a Konferencia-ligában, így bizakodva várhatja a visszavágót, míg a Puskás Akadémia ellenfelét kizárták a sorozatból, így játék nélkül már továbbjutott a felcsúti csapat.