• 2024 10 18

Előnyt szerzett idegenben a Fehérvár

Hamar hátrányba került, majd 60 perces emberelőnyét magabiztosan kihasználva győzött a székesfehérvári csapat

Azerbajdzsánban kezdte meg idei európai kupaszereplését a Fehérvár FC és előnyt szerzett a visszavágóra a Szumgajit ellen.

    Agilisan kezdte a mérkőzést a hazai csapat és erőfeszítése húsz perc után nem érdemtelenül góllá érett, Abdullazada egy szöglet után röviden kifejelt labdát bombázott a bal sarokba. A Fehérvárt nem megtörte, hanem felrázta a bekapott gól és nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. Tovább növelte reményünket a gyors egyenlítésre, hogy a magyar csapat fél óra elteltével emberelőnybe került; Gradisart könyökölte le a korábban besárgult Hacsajev. Aztán a félidő hajrájába fordulva a sokadik baloldali próbálkozás után Christensen fejére érkezett pontos beadás, így még a szünet előtt sikerült az egyenlítés. A fordulás után is a magyarok voltak kezdeményezőbbek, először Bedi bombázott kapufára egy védők feje fölött átlöbbölt paszt, majd nem sokkal később ugyanő szabadrúgásból Spandlert hozta helyzetbe, akinek fejese után már a Fehérvár vezetett. A folytatásban visszavettek a tempóból a vendégek, de így is növelhették volna előnyüket, de a két gólpaszt kiosztó Bedit váltó Larsen a kapufát találta el. Maradt a 2-1, így előnyből várhatja a visszavágót a székesfehérvári gárda.

Labdarúgó Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Szumgajit (azeri)-Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Szumgajit, v.: Florian Lata (albán)
gólszerzők: Abdullazada (20.), illetve Christensen (39.), Spandler (52.)
piros lap: Hacsajev (32.)
sárga Lap: Hacsajev (8., 32.), Vujnovic (22.), Dzsenetov (32.), Rezabala (67.), Abdullazada (73.), illetve Serafimov (15.), Pető (65.), Larsen (68.)
Szumgajit: Dzsenetov - Muradov, Badalov, Hacsajev, Radovic (Musztafajev, 63.) - Kehat, Abdullazada, Medeiros (Mossi, 85.) - Rezabala, Vujnovic (Ahmadzada, a szünetben), Szadihov (Gulijev, 85.)
Fehérvár FC: Tóth - Melnyik, Serafimov, Spandler, Schön - Csongvai - Katona (Kovács M., 57.), Christensen, Bedi (Larsen, 66.), Pető (Babos, 66.) - Gradisar (Kovács P., 85.)

(Fotók: Fehérvár FC)

    A visszavágót jövő szerdán 19 órától rendezik Székesfehérváron, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik a harmadik körben.