• 2024 05 01

Gólzáporos főpróbát tartott a válogatott a vb előtt

Pat Cortina csapata jó formában várhatja a rajtot

A magyar női jégkorong válogatott 04.21-től Klagenfurtban lép jégre a Div 1/A világbajnokságon. A sorozat főpróbájaként felkészülési mérkőzést játszott Hollandiával.

A nemzeti együttes már a vb helyszínén gyakorol, és az elvégzett munka utolsó felmérője remekül sikerült, hiszen a hölgyek 7-1-es győzelmet arattak a vb-n is ellenfél tulipánosok ellen. Az első harmad magyar emberelőnnyel kezdődött, ám a gól ekkor még elmaradt. Sokáig azonban nem kellett várni a magyar vezetésre, ez a nyolcadik percben jött el Metzler révén. A szüntelen magyar rohamok előbb egy kapuvasban, majd a játékrész végéhez közeledve a Kreisz Emma góljában öltött testet. A folytatásban a semmiből szépített Hollandia, de sok esélyt nem hagytak a mieink számukra a reménykedésre, gyors gólokkal növelték előnyüket. A 4-1-ről indult utolsó játékrészben sem változott a játék képe, továbbra sem lassított a magyar válogatott és újabb három gólt ütött, amivel végül 7-1-re győzött. A játék bíztató, jöhet a vb, ahol cél csatlakozni a legjobbak közé. Ebben a küzdelemben az első ellenfél Dél-Korea csapata lesz vasárnap.

Jégkorong, női felkészülési mérkőzés, Klagenfurt, Ausztria:
Magyarország-Hollandia 7-1 (2-0, 2-1, 3-0)
magyar gólszerzők: Metzler, Kreisz, Jókai-Szilágyi, Huszák, Gondos, Dabasi, Horváth

(Fotó: MJSZ)

A női válogatott mérkőzései a klagenfurti divízió 1/A-s világbajnokságon:

Április 21., vasárnap, 15:00: Magyarország–Dél-Korea (AMC Mikro)
Április 22., hétfő, 12:30: Magyarország–Hollandia (Sport 1)
Április 24., szerda, 12:30 Magyarország–Norvégia (Sport 2)
Április 26., péntek, 20:25: Magyarország–Ausztria (AMC Mikro)
Április 27., szombat, 16:00: Magyarország–Franciaország (AMC Mikro)

A női válogatott világbajnoki kerete:

Kapusok: Németh Anikó (Björklöven, SWE), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)

Hátvédek: Taylor Baker (New York, USA), Gengeliczky Dorottya (Trine University, USA), Kiss-Simon Franciska (HKB), Márton Adél (OHA, CAN), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, SWE)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Skelleftea, SWE), Kreisz Emma (University of Minnesota, USA), Metzler Regina (OHA, CAN), Mozolai Berta (Stanstead College, CAN), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, USA), Seregély Míra (University of Maine, USA), Hayley Williams (HKB)

A női válogatott szakmai stábja:

Pat Cortina szövetségi kapitány, Delaney Collins másodedző, Kis András másodedző, Fodor Zoltán másodedző, Budai Krisztián kapusedző, Gallyas Gabriella erőnléti edző, Dénes Veronika rehabilitációs edző, Falvi Zsófia masszőr, Jasó Judit csapatvezető, Tornyi Gábor felszerelés-menedzser, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető, dr. Módy Tóbiás csapatorvos, Kaposi Dávid médiamunkatárs