• 2024 04 29

Győzelem vezéráldozatokkal Horvátország ellen

Biztos siker és csoportharmadik hely

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően simán, 17-2-re nyert a horvát csapat ellen az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon, így első győzelmével az A csoport harmadik helyén zárt.

    Az Európa-bajnokság eddigi legkönnyebb meccsét nem sikerült hoznia épségben az ezúttal fehér sapkás magyar együttesnek. Hiszen miután már a második percben fejbe dobták Magyar Aldát (ő visszajöhetett volna később, de inkább pihentette a kapitány), Gurisatti Gréta szemébe is belekaptak. Az ő sérülése sokkal komolyabb. Kórházba kellett szállítani, így igen valószerű, hogy a további mérkőztéseken nem számíthat majd rá a Mihók-Cseh kettős. Pedig a kontinenstorna java még csak most jön. 

    Az első két meccs veresége után sikerült a papírforma győzelem a feltörekvő horvátok ellen, egy olyan találkozón, ahol a védekezés végig jól működött, a támadásban viszont voltak hibák. Ezt fontos megemlíteni még akkor is, hogyha az utolsó találkozón inkább a perememberek játszottak. A következő meccsen valószínűleg mindenki vízbe száll majd, de az is inkább edzés lesz, mert az Eb igazi tétmeccsei kedden kezdődnek. 

    A kontinestorna egyetlen kvótáját ugyan később osztják ki, de hogyha a mieink az utolsó három meccsükből az első kettőt megnyerik, látva a mezőnyt, nagy valószínűséggel megszerezhetik azt. A csehek kötelező legyőzése után ugyanis jöhetnek az olaszok a kiesése szakaszban. Majd a spanyolok, már a döntőbe jutásért. Mivel a hispánoknak van kvótájuk, így az ő legyőzésük párizsi repjegyet érhet. De egyelőre csak a hétfő és a kedd a fontos. 

    Hétfő este fél 9-kor a 27 év után az Európa-bajnokságra visszatérő Csehország ellen mindenesetre kötelező a győzelem akármilyen összeállításban.

Női vízilabda Európa-bajnokság, Eindhoven, Hollandia

 csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Magyarország-Horvátország 17-2 (5-1, 6-0, 3-1, 3-0)

gólszerzők: Garda, Leimeter 4-4, Szilágyi 3, Keszthelyi 2, Gurisatti, Vályi, Kuna, Tiba 1-1, illetve Rozic, Jankovic 1-1

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt