• 2024 04 25

Második meccsén is vereséget szenvedett a férfi jégkorong-válogatott

Az Egyesült Államok simán verte a magyar válogatottat

A második mérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely Dánia ellen az Egyesült Államoktól is kikapott Tamperében.

       Nyilvánvaló volt már az A-csoportos világbajnokság előtt, hogy nem az első két találkozón kell majd bebiztosítania a magyar válogatottnak a bentmaradást és a papírformára nem is sikerült rácáfolni az együttesnek, annak ellenére, hogy mind a dánok, mind az amerikaiak ellen voltak jó perdiódusai a csapatnak. A szombati találkozóban több lehetőség lett volna, hogyha nem kezd megilletődötten a csapat, de a nyitó felvonás után csak korcsolyáztak az eredmény után a mieink. A szépítés még sikerült, de pontszerzés végül nem. 

          Az Egyesült Államok ellen viszont egy rövid ideig vezetett is a magyar válogatott. Sofron a dánok után a tengerentúliak hálójába is betalált azonban mindössze két percig állt vezetésre a fehér mezes magyar együttes. Az ameikai egyenlítés után egészen a harmad végéig sikerült tartani a döntetlent. Bonino gólja után azonban csak a kék mezesek győzelmének aránya volt kérdéses. Az Egyesült Államok jó formája persze már pénteken sem volt kérdéses, amikor a nyitómeccsen legyőzték a házigazdákat, akik egyben a világbajnoki címvédők is. De az a meccs is mutatja, hogy a világbajnokságon is lehet meglepetést okozni. Igaz ezt eddig a magyar gárda nem mutatta be, amely a második harmadot 2-0-ra, a harmadikat 3-0-ra bukta el. Így összességében 7-1-es vereséggel zárta a vasárnapot. Vagyis két meccs után 2-10-es gólkülönbséggel áll a csoportjában. 

            Igaz a vb szinte csak most kezdődik a mieinknek, hiszen egy nap pihenő után következik a franciák elleni mérkőzés, amelyen már kellene a bravúr. Ami viszont a korábbi A-csoportos világbajnokságokhoz képest mindenképpen nagy előny, hogyha tényleg összejön az az egy győzelem, az valóban elég lehet a bentmaradáshoz. Hiszen ezúttal nincs alsóházi rájátszás és nincsenek olyan együttesek, amelyek "védettek", mert egy év múlva rendezők lesznek. De a sorokat mindenképpen rendezni kell a pihenőnapon, mert kedden este a gallok ellen valóban kell majd az a száz százalékos teljesítmény. 

Férfi jégkorong világbajnokság, A csoport, 2. forduló, Tampere, Finnország:
Egyesült Államok-Magyarország 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)
gól: A. Tuch (7.), Bonino (19., 24.), Gauthier (34.), Mackey (42.), Grimaldi (45.), L. Tuch (57.), illetve Sofron (5.)

Fotó: MTI/Illyés Tibor