• 2024 04 18

Negyedik hely a Bajnokok Ligájában

Kikapott a bronzmeccsen a Dunaújváros

A Dunaújváros 12-8-as vereséget szenvedett a nyolcszoros győztes olasz Orizzonte csapatától a női vízilabda Bajnokok Ligája barcelonai négyes döntőjének szombati bronzmérkőzésén, így a negyedik helyen zárta a sorozatot.

     Lehengerlő játékkal kezdett az olasz csapat, szinte minden akciójából eljutott gólhelyzetig és különböző találatokat - ejtés, távoli lövés, emberelőnyös húzás - szerzett. Mihók Attila csapata Garda Krisztina révén csak egy ötméteressel tudott válaszolni és már az első szünetre négygólos hátrányba (5-1) került.
    A folytatásban állandósult a két csapat közti különbség, a Dunaújváros részéről ugyan már érkeztek a gólok Garda és a Mataro elleni elődöntőben négy találatot jegyző Horváth Brigitta részéről, azonban a riválisnak mindig volt válasza.
    A harmadik felvonásban több mint hat percet kellett várni az első gólra, ekkor az olaszok értékesítettek gyorsan egy emberelőnyt - a magyar csapat több nagy lehetőséget is elszalasztott arra, hogy meccsben maradjon -, egy újabb találattal pedig le is zárták a fontos kérdéseket.
    A Dunaújváros Dobi Dorina révén egy másfél negyedes gólcsendet tört meg és a magyar együttes végül - egy részsikert elérve - megnyerte az utolsó nyolc percet.

 Női Bajnokok Ligája, négyes döntő (Barcelona), bronzmérkőzés:
Orizzonte (olasz)-Dunaújvárosi Főiskola VE 12-8 (5-1, 4-4, 2-0, 1-3)
a magyar csapat gólszerzői: Garda 4, Dobi 2, Horváth B., Mahieu 1-1