• 2024 06 15

Eldőlni látszik

Magabiztosan győzött a Győr a bajnoki rangadón

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 31-20-ra legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda NB I szombati rangadóján.

     A Ferencvároshoz hasonlóan Bajnokok Ligája-negyeddöntős hazaiak keretéből Kari Brattset, Jelena Despotovic, Veronica Kristiansen és Silje Solberg, a Magyar Kupa-címvédő vendégektől Szöllősi-Zácsik Szandra, Béatrice Edwige és Kovács Anett hiányzott.
    Az FTC decemberben 32-26-ra legyőzte a győrieket, de később a Debrecennel és a Mosonmagyaróvárral is döntetlent játszott, vagyis ugyanannyi pontot veszített, mint az ETO. A fővárosiak annak tudatában érkeztek Győrbe, hogy az egymás elleni eredmények miatt a rangadón egy döntetlen is nekik kedvezne a bajnoki cím szempontjából, feltéve, hogy az idény hátralévő részében minden meccsüket megnyerik.
    Sandra Toft bravúros védéseire alapozva a házigazdák a 14. percben már három találattal vezettek. A sokasodó hibák miatt Elek Gábor időt kért, ám a folytatásban csapata kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyös időszakot, a különbség megduplázódott, ezért a ferencvárosi vezetőedző a 22. percben kikérte második idejét is (12-6). Öt perc volt hátra az első félidőből, amikor az FTC már tíz rontott lövésnél tartott, a Győr viszont továbbra is parádésan védekezett. A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzését a Ferencváros nyerte, ám a szünetben már szinte biztos volt, hogy ez a sorozat megszakad (17-8).
    Amilyen jól játszott az ETO az első felvonásban, olyan rosszul kezdte a másodikat, de az ellenfél csak három góllal tudta csökkenteni a hátrányát, mert a házigazdák gyorsan rendezték soraikat és ismét lendületbe kerültek. A meccs háromnegyedénél megint kilenc találat volt a különbség, ez a 48. percben - a találkozó során először - tízre nőtt.
    A Győr legutóbb hét évvel ezelőtt győzte le tíz gólnál nagyobb különbséggel az FTC-t, 2016 áprilisában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 40-23 lett a végeredmény.
    Ana Gros tíz, Schatzl Nadine négy, Linn Blohm és Yvette Broch három-három találattal, Sandra Toft 49 százalékos védési hatékonysággal (39/19) járult hozzá a vártnál is simább sikerhez. A túloldalon Klujber Katrin hatszor talált be, Bíró Blanka négy, Janurik Kinga hat védéssel zárt.
    A bajnoki cím szempontjából ennek azért van jelentősége, mert a győriek a vesztett pontokat tekintve immár kettővel jobban állnak a fővárosiaknál, és az egymás elleni eredmények is nekik kedveznek. Az ETO-ra még négy, az FTC-re hat bajnoki mérkőzés vár a szezon hátralévő részében.

    Kézilabda női NB I, Győr, Audi Aréna: 
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-20 (17-8)
    lövések/gólok: 45/31, illetve 42/20
    gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/2
    kiállítások: 4, illetve 4 perc

Fotó: MTI