• 2024 04 19

Magabiztos győzelem Bulgária ellen

Sikeres Eb-selejtezős kezdés

A magyar labdarúgó-válogatott magabiztos győzelemmel kezdte az Eb-selejtező sorozatot.

   40 éve kezdett utoljára győzelemmel a magyar labdarúgó-válogatott egy selejtező-sorozatot, hétfő este viszont nem kellett hozzá 40 perc, hogy kiderüljön, megszakad a négy évtizednyi rossz sorozat. Már az első hazai szögletnél a visszagurításból Szoboszali kezdeményezett akciót, aminek a végén két lövés is kijött a kapusról. A harmadikat pedig bekotorta közvetlen közelről Vécsei, aki pályafutása során először volt zsinórban kétszer is kezdő egymás után a válogatottban, amit gólal hálált meg. A korai vezetés után is tartotta a presszinget a magyar csapat és a félidő felénél jött az újabb gól. Szoboszlai 26 méteres tökéletes szabadrúgásába csak beleütni tudott a kapus, de védeni nem. Az első félidőben pedig még Ádám Martin is betalált. A csatár koreai csapatában keveset szerepel, talán emiatt is cserélte le már a 60. percben Marco Rossi. De Ádám ezt az időt is kihasználta. Az észtek ellen az egyetlen, ezúttal a harmadik gól lőtte, így a három pont sorsa már a nagyszünetre eldőlt.  

   A második félidőben a 60 ezer néző gólt nem láthatott, bár mind a két oldalon volt rá esély. Dibusznak kétszer kellett védenie, egyszer meglehetősen nagyot. A másik oldalon többször is helyzetbe került a csapat, a legnagyobb lehetőség Nego előtt adódott, aki a kapus mellett már eltette a labdát, de Antonov a gólvonalról mentett. Bulgária a második félidőben volt élesebb, a mieink ekkor nem tudtak már kellően pontosan játszani. De ha gólt nem is sikerült a fordulás után szerezni, de a magabiztos győzelmet semmi sem veszélyeztette. Merco Rossi pedig még egy újoncot is avatott, a paksi gólkirályjelölt Varga Barnabás személyében.

    A magyar csapat tehát győzelemmel kezdett és a Montenegró ellen idegen 2-0-ra nyerő, immár két győzelemmel álló Szerbia mögött a második a csoportjában. Folytatás júniusban előbb Podgoricában, majd itthon Litvánia ellen. 

 Eb-selejtező, G csoport, 2. forduló, Puskás Aréna:
Magyarország-Bulgária 3-0 (3-0)
60 ezer néző, v.: Halil Umut Meler (török)
    gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)

    Magyarország: Dibusz - Lang, Orbán, Szalai - Bolla (Nego, 87.), Nagy Á (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez - Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai - Ádám (Varga B., 59.)

    Bulgária: Naumov - Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, a szünetben) - Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev - Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben)

Montenegró-Szerbia 0-2 (0-0)
gól: Vlahovic (78., 96.)


MTI/Czeglédi Zsolt