• 2024 03 29

Jöhet a hatodik meccs az Erste Ligában

Győzött a Gyergyó az ötödik mérkőzésen

Az alapszakasz-második Gyergyói HK 5-1-re legyőzte a vendég Ferencvárost a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén, így "életben maradt" és 3-2-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

      Mind a két gárda egy hét meccses párharc után került be az Erste Liga döntőjébe, igaz a FTC kétszeresen is győzött, hiszen azzal, hogy megnyerte a BJA elleni elődöntőt, egyben megszerezte a magyar bajnoki aranyat is. Ilyen előzmények után talán kevesen gondoltak arra, hogy villámrajtot vesznek majd a zöld-fehérek a fináléban. A Fradi az alapszakaszban hátrébb végzett, mint riválisa, így egy erdélyi túrával nyithatta a döntőt, és száz százalékosan abszolválta azt. Az első két siker után jött a harmadik, már Budapesten, így egy győzelemnyire volt a Fradi a végső sikertől. Azonban az egyelőre nem akar összejönni. A negyedik meccsen ugyanis Szilassy Zoltán csapat bemutatta, hogy nem véletlen jutott el idáig. A szépítés után pedig jöhetett az újabb gyergyószentmiklósi randevú. 

    Az ötödik meccsen hétfőn mind a két együttes az óvatosan kezdett, de a házigazda az első, majd a második harmadban is betuszkolt egy gólt Arany kapujába. Ráadásul utóbbit alig néhány másodperccel az etap vége előtt, lélektenilag a legjobbkor. A záró felvonás pedig a vártnál is simább lett. A végén négy góllal nyert a Gyergyó, ez persze számszerűleg csak annyit jelent, hogy meghosszabbította a finálét, amelyben még mindig a Ferencváros van előnyben. Az FTC szerdán akár be is fejezheti a döntőt Budapesten, ami nemcsak a hazai ünneplés, hanem a hetedik, ismét Erdélyben játszandó meccs miatt is elkerülendő lenne a zöld-fehérek számára. 

 Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés, Gyergyószentmiklós:
Gyergyói HK (romániai) - FTC-Telekom 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
    Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 az FTC javára.

Fotó: MTI/Veres Nándor