• 2023 06 09

Itt a női jégkorong-válogatott vb kerete

Cél a nyolc közé jutás

Kihirdették a jövő szerdán kezdődő kanadai női jégkorong-világbajnokságra utazó magyar válogatott 25 fős keretét.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a stáb utolsó szűkítésénél négy fiatal játékos, Báhiczki-Tóth Boglárka, Koncz Boglárka, Mozolai Berta és Gengeliczky Dorottya maradt ki, közülük az első három tartalékként készenlétben áll majd. Ott van viszont a keretben Huszák Alexandra, aki február elején csuklótörést szenvedett, de a jósoltnál jóval hamarabb vissza tudott térni.
    A válogatott kedden repül Kanadába, és két felkészülési meccset játszik Torontóban: közép-európai idő szerint szombat hajnalban Japán, jövő hétfőn pedig Németország lesz az ellenfél. A vb hivatalosan április 5-én rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a franciák ellen a Toronto melletti Brampton CAA Arenájában. A vb-re húsz mezőnyjátékos és három kapus nevezhető.
    Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a tornán, mert német klubcsapatával még érdekelt a férfi harmadosztály rájátszásában. Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Delaney Collins másodedző irányítja majd a magyar együttest.
    A története harmadik A csoportos világbajnokságán résztvevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.
  

  A magyar válogatott vb-programja (közép-európai idő szerint):
április 7., 1.00: Magyarország-Franciaország
április 8., 17.00: Magyarország-Svédország
április 10., 17.00: Magyarország-Finnország
április 11., 17.00: Magyarország-Németország

    kapusok: Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
    hátvédek: Baker Taylor (Montreal Force, kanadai), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa, finn), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas, amerikai), Tóth Enikő (BJA)
    csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)
    tartalék: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA)