• 2024 03 29

Napi hírhalom - 2023. 03. 22. - csütörtök

A nap legfontosabb sporthírei

Válogatott mérkőzések napja volt a csütörtöki

Labdarúgás: A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt. A győztes gólt Ádám Martin szerezte. A második félidőben Sallai büntetőt hibázott. 

Labdarúgás: Nebojsa Vignjevic váltja Milos Kruscicot a labdarúgó OTP Bank Ligában tizedik helyen álló Újpest FC vezetőedzői posztján.  Az 54 éves, ugyancsak szerb Vignjevic 2013 és 2020 között vezette már az újpestieket, akikkel kétszer Magyar Kupát (2014, 2018), egyszer Szuperkupát (2014) nyert, a 2017/18-as bajnoki idényben pedig bronzérmet szerzett.

Műkorcsolya: A hetedik helyen végzett a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon. A magyar színekben versenyző páros az Európa-bajnokságon elért eredményénél most csaknem húsz ponttal többet érdemelt ki.
   
Műkorcsolya világbajnokság, Szaitama, páros:
...7. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (Magyarország) 190,67

Asztalitenisz: A magyar női asztalitenisz-válogatott 3-0-ra legyőzte csütörtökön a törököket a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban, ezzel selejtezőcsoportja második helyén végezve kijutott a szeptemberi, malmői Európa-bajnokságra. A magyarok a románok mögött lettek másodikak a háromcsapatos csoportban. Az Eb-t szeptember 10. és 17. között rendezik.

Női Európa-bajnoki selejtező, A1-es csoport:
Magyarország-Törökország 3-0
Póta Georgina-Özge Yilmaz 3-2 (-13, 7, 5, -14, 4)
Madarász Dóra-Sibel Altinkaya 3-1 (8, 5, -9, 9)  
Nagyváradi Mercédesz-Simay Kulakceken 3-2 (-6, -9, 11, 9, 9)

A csoport végeredménye: 1. (és Eb-résztvevő) Románia 8 pont, 2. (és  Eb-résztvevő) Magyarország 5, 3. Törökország 5

Sportlövészet: A Péni István, Dénes Eszter vegyespáros ezüstérmet nyert a légpuska vegyescsapat számában az indiai Bhopalban zajló sportlövő-világkupaversenyen. A magyar duó az alapszakaszban 632,6 körrel az első helyen zárt. A fináléban a kínai Huang Jü-ting, Seng Li-hao ellen szenvedett 16-2-es vereséget. 

Röplabda: A címvédő és alapszakaszgyőztes Vasas 3-0-ra nyert a vendég MTK Budapest ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, csütörtökön. A folyondár utcaiak mellett a friss Közép-európai Liga győztes Békéscsaba és a Balatonfüred is megnyerte a párharca első meccsét. 

    Női Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Vasas Óbuda-MTK Budapest 3-0 (13, 14, 21)
Swietelsky-Békéscsaba - MÁV Előre SC-ST. Solar 3-0 (16, 20, 18)
Szent Benedek RA-UTE 3-0 (27, 16, 18)

Torna: Mészáros Krisztofer, Molnár Botond, Kiss Balázs, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián alkotja a magyar férficsapatot, egyéni versenyzőként pedig Vecsernyés Dávid is indul a tornászok április 11-én kezdődő törökországi Európa-bajnokságán.

Kézilabda: Szikora Melinda válogatott kézilabdakapus meghosszabbította szerződését a német bajnokságban és az Európa-ligában címvédő SG BBM Bietigheim csapatánál.  A klub honlapjának csütörtöki híradása szerint a játékos új megállapodása a következő szezon végéig szól.