• 2024 04 20

Győzelem Észtország ellen

Sikeres évkezdés a Puskás Arénában

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

     Az észtek elleni évnyitó nyilvánvalóan akkor szolgálta a válogatott céljait, hogyha a csütörtöki meccs után majd hétfőn, Bulgária ellen is sikerül a győzelem. De a győzelem az győzelem, nem kell magyarázni. Marco Rossinak pedig lesz még néhány napja, hogy javítsa a hibákat és választ kaphatott néhány kérdésére is. Egyébként ez a barátságos meccs volt az olasz szövetségi kapitány ötvenedik meccse a magyar kispadon.

     Egyrészt mindeképpen pozitív volt, hogy az észtek ellen a magyar válogatott végig dominált, amire szükség lesz majd a bolgárokkal szemben is. Az első félidőben ennek meg is lett azt eredménye. Előbb Bolla lőtt szép gólt, amelyet azonban les miatt visszavontak. De az első félidőben egy Szoboszlai lövés mellett, amely szintén nem hozott vezetést, Ádám Martin gól lőtt.  Ez volt a Dél-Koreában légióskodó csatár első válogatottbeli találata. Ami azért is fontos, mert a korábban Szalai Ádám centerjátékára épülő taktikának lehet folytatása. Ha nem Ádám Martin, akkor az ezúttal csereként beszálló Németh András is lehet megoldás. 

     Dibusz Dénes is bizonyította, hogy jól helyettesítheti majd a sérült Gulácsit, hiszen több fontos védése is volt a meccsen. A második félidőben aztán Csoboth Kevin is jól szállt be, de a magyar csapat újoncának a lövését is bravúrral védte az észtek kapusa. Mint ahogy Sallai Roland büntetőjét is. A Kerkez buktatásáért megítélt tizenegyest Szoboszlai és Sallai kő-papír-ollóval döntötte el egymás között. Sallai nyert, de az igazi győztes Hein volt, aki kivédte a büntetőt. A magyar csapat így csak 1-0-ra nyerte a találkozót, ami jó alap lehet hétfőre is. Ezzel az eredménnyel a mostani 41 ezer néző valószínűleg Bulgária ellen is elégedett lenne az Európa-bajnoki selejtezőn.

Magyarország-Észtország 1-0 (1-0)

Puskás Aréna, 40 ezer néző, v.: Walter Altmann (osztrák)
    gólszerző: Ádám (41.)
    sárga lap: Szoboszlai (59.), illetve Baranov (70.), Tunjov (81.)

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth, 76.), Ádám M. (Gazdag, 60.), Sallai R. (Németh A., 76.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ÉSZTORSZÁG: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov (Tougjas, 82.), Pikk (Reinkort, 84.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Käit, Sinyavskiy – Sappinen (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Thomas Häberli

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd