• 2024 03 29

Napi hírhalom - 2023. 03. 21. - szerda

Minden, ami magyar sport szerdán

Válogatott készülődéstől és Bajnokok Ligája rangadóig.

Labdarúgás:  Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az új játékelemek és elképzelések kipróbálásán lesz a hangsúly csütörtökön az észtek elleni barátságos mérkőzésen, amelyet szeretne megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában.

A Ferencváros labdarúgócsapata 9,48 millió eurós (körülbelül 3,7 milliárd forintos) bevételre tett szert az európai kupák 2022/23-as idényében - írta közösségi oldalán a klub elnöke, Kubatov Gábor. Az FTC 12 koefficiensponttal is gazdagodott, köszönhetően annak, hogy az Európa-ligában megnyerte a csoportját, így a nyolcaddöntőig jutott, ahol a Bayer Leverkusen búcsúztatta.

Kézilabda: A Veszprém 36-23-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a párharc szerdai, első mérkőzésén.

Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. forduló, 1. mérkőzés:

OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 23-36 (7-20)

Vízilabda: A Vasas 12-6-ra nyert a görög Panioniosz ellen a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében, a párharc szerdai, hazai visszavágóján, így egygólos hátrányát ledolgozva bejutott a második számú európai kupa fináléjába.

Férfi Eurokupa, elődöntő, visszavágó, Komjádi uszoda:
A-Híd VasasPlaket - Panioniosz (görög) 12-6 (2-1, 4-1, 3-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori, Sedlmayer, Nagajev 3-3, Randelovic 2, Konarik 1
    Továbbjutott: az A-Híd VasasPlaket, 20-15-ös összesítéssel

Tenisz: Fucsovics Márton bejutott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójába, Gálfi Dalma kiesett a nők versenyében. 

ATP-torna, Miami, férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Pedro Cachin (argentin) 6:4, 7:6 (7-2)

WTA-torna, Miami, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz)-Gálfi Dalma 6:3, 7:6 (7-5)

Műkorcsolya: Láng Júlia nem mutathatja be kűrjét a nők versenyében, miután a szerdai rövidprogramot a 34. helyen zárta a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon. A párosok versenyében a magyar színekben induló Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó a nyolcadik helyről várja a folytatást.

Műkorcsolya világbajnokság, Szaitama, Japán, nők, rövidprogram:
1. Szakamoto Kaori (Japán) 79,24 pont
...34. Láng Júlia 44,26

    páros, rövidprogram:
1. Riku Miura, Kihara Rjuicsi (Japán) 80,72 pont
...8. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (Magyarország) 64,43

Röplabda: A címvédő Pénzügyőr harmadszor is legyőzte a MAFC-ot, ezzel elődöntőbe jutott a férfi röplabda Extraligában. A Kazincbarcika már kedden biztosította helyét a legjobb négy között.

    Férfi Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés, Kőér utca: 
    Pénzügyőr SE - MAFC-BME 3-0 (15, 20, 13), a párharcot 3-0-s összesítéssel a Pénzügyőr nyerte.

Férfi Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés, Debrecen:
DEAC-Fino Kaposvár 0-3 (-11, -18, -14), a párharcot 3-0-s összesítéssel a Kaposvár nyerte.

Férfi Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés, Székesfehérvár:
MÁV Előre SC-Foxconn - Kecskeméti RC 3-0 (22, 15, 22), a párharcot 3-0-s összesítéssel a MÁV Előre nyerte.

     A Nyíregyháza hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén. A többi, ugyancsak az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc csütörtökön kezdődik.

    Női Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Fatum-Nyíregyháza - KNRC 3-0 (23, 20, 23)

Ökölvívás: Az utolsó versenyben lévő magyar, Nagy Tímea is első meccsén kikapott és kiesett az Új-Delhiben zajló női ökölvívó-világbajnokságon. A 81 kilogrammban szereplő magyar bokszoló 2018 világbajnokával, a kínai Vang Li-na ellen lépett szorítóba és sima vereséget szenvedett. Ezzel mind a nyolc magyar ökölvívó az első meccse után búcsúzott.

Kosárlabda:  Hat kategóriában lehet szavazni magyarországi játékosra a női kosárlabda Euroliga 2022/23-as alapszakasza alapján, a magyarországi jelöltek
    
Az idény legjobbja (MVP): Jelena Brooks (Sopron Basket)
    
Euroliga álomcsapat, hátvédek: Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Victoria Vivians (Atomerőmű KSC Szekszárd), Arella Guirantes (DVTK-HUN-Therm), Yvonne Turner (Sopron Basket)
    
Euroliga álomcsapat, magasemberek: Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd), Ruth Hebard (Atomerőmű KSC Szekszárd), Jelena Brooks (Sopron Basket), Ezi Magbegor (Sopron Basket), Cheridene Green (DVTK-HUN-Therm)
    
Az év védője: Ezi Magbegor (Sopron Basket)
    
Az év fiatal játékosa: Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd), Boros Júlia (Atomerőmű KSC Szekszárd)
    
Az év edzője: Gáspár Dávid (Sopron Basket)

Lovaglás: A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) jóváhagyta a 2024-es párizsi olimpia bírói névsorát, amelyen szerepel Fugli Károly is, így először minősíti magyar bíró a díjugrató párosokat.