• 2024 03 28

Kikapott az FTC Zalaegerszegen

Kiütéses Újpest vereség

A Ferencváros ZTE elleni vereség ellenére vezeti a tabellát, fellépett a dobogóra a PAFC, míg a Vasas egyre nehezebb helyzetben.

A címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra kikapott a Zalaegerszeg vendégeként, afővárosi zöld-fehérek sorozatban negyedik tétmeccsükön veszítettek, ebből kettőt az Európa-liga nyolcaddöntős párharcában buktak el a Bayer Leverkusennel szemben. Ugyanilyen negatív széria legutóbb 2011 augusztusában fordult elő a Ferencvárossal. Sztanyiszlav Csercseszov együttese ugyanakkor így is kényelmes, nyolcpontos előnnyel vezet 24 forduló után.
    A zalaiak otthon immár négy mérkőzés óta veretlenek, s két egymás után elszenvedett vereséget javítottak most ki ezzel a diadallal.

OTP Bank Liga, 24. forduló: 
Zalaegerszegi TE-Ferencváros 1-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 3504 néző, v: Andó-Szabó
    gólszerző: Ubochioma (45+1.)
    sárga lap: Tajti (41.), Kovács B. (75.), illetve Traoré (61.), Marquinhos (65.), Knoester (72.), Botka (75.)

    ZTE: Demjén - Lesjak, Kálnoki-Kis, Csóka - Safronov, Kovács B., Tajti, Ubochioma - Szalay (Németh D., 94.), Ikoba, Grezda (Mim, 53.)

    Ferencváros: Dibusz - Botka, Abena, Knoester, Civic (Mercier, 70.) - Esiti, Boudjemaa (Gojak, 65.) - Sagal (Marquinhos, 51.), Frederiksen, Zachariassen - Traoré

    Jól kezdett a dobogóért harcoló Puskás Akadémia, gyorsan vezetéshez is jutott az Újpest ellen. Tovább támadott a felcsúti csapat, főként Colley és Corbu volt elemében, de a ziccerekből nem született újabb gól Nikolic kapus bravúrjainak köszönhetően. A kiesés elől menekülő Újpest az egész első félidőben passzív volt támadásban, kevés veszélyt jelentett a hazai kapura.
    Fordulást követően negyedóra alatt több gólszerzési lehetősége volt a vendégeknek, mint az első játékrészben. Ennek ellenére a Puskás Akadémia percek alatt megtriplázta előnyét, Lamin Colley első és második NB I-es gólját érte el. Teljesen szétesett az Újpest, amit jól jelzett a negyedik hazai gól előtti szituáció: a kapufáról középre kipattanó labdát hárman is csak nézték, közöttük a felcsúti csatár könnyedén az üres kapuba belsőzött. A hajrában a csereként beállt Varga Balázs szép lövéssel szépített az eredményen, de egy gyors kontra végén Zahedi visszaállította a négygólos különbséget és beállította a végeredményt.

 Puskás Akadémia FC - Újpest FC 5-1 (1-0)

 Pancho Aréna, v.: Vad II
    gólszerzők: Corbu (10.), Colley (62., 68.), Slagveer (74.), Zahedi (89.), illetve Varga B. (83.)
    sárga lap: Baluta (88.), illetve Anculasz (65.)

    Puskás Akadémia: Markek - Bartolec, Golla, Spandler, Brandon - Plsek (Baluta, 84.), Favorov (van Nieff, 75.), Levi - Gruber (Zahedi, 75.), Colley (Szolnoki, 84.), Corbu (Slagveer, 57.)

    Újpest: Nikolic - Pauljevic, Szabó II B., Anculasz, Hall, Kastrati (Boumal, 61.) - Mörschel (Onovo, a szünetben), Jakobi, Mack (Croizet, 61.) - Mudrinski (Ambrose, 78.), Csoboth (Varga B., 78.)

     A Paks 3-2-re győzött a sereghajtó Vasas vendégeként, a paksiak sorozatban aratott negyedik sikerükkel feljöttek a harmadik helyre, míg a Magyar Kupában elődöntős angyalföldiek immár nyolc kör óta nyeretlenek. Bár a Paks letámadással próbálkozott a mérkőzés elején, és ezt nem is csinálta rosszul, mégis kifejezetten alacsony színvonalú volt a játék a rengeteg pontatlanság és technikai hiba miatt. Egy vendéglehetőséget leszámítva eseménytelen mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a második helyzetét gólra váltotta a zöld-fehér csapat. A paksi vezetés hatására megélénkült a meccs, az angyalföldiek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, akár egyenlíthettek volna is, de egy ízben Nagy védett bravúrosan, másik alkalommal pedig a kapufa segítette ki.
    A térfélcserét követően lendületesen kezdett a Paks, erőfeszítését pedig siker koronázta, mert a csereként beállt Böde fejesével megduplázta előnyét. A forgatókönyv hasonló volt az első félidőhöz, ugyanis a gól után a fővárosi együttes vette át az irányítást, helyzetei is voltak, de azok mind kimaradtak. A kegyelemdöfést aztán Böde második találata jelentette, amely végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában a fővárosiak küzdöttek tovább becsülettel, fel is zárkóztak egy gólra, de ez sovány vigaszt jelentett az egyre reménytelenebb helyzetben lévő csapatnak és szurkolóinak.

Vasas FC-Paksi FC 2-3 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, v.: Bognár
    gólszerzők: Holender (80.), Berecz (90.), illetve Hahn (24.), Böde (55., 73.)
    sárga lap: Otigba (22.)

    Vasas FC: Uram - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye (Deutsch, 73.) - Hidi P. (Hidi M, 59.), Berecz, Urblik (Szalai J., a szünetben) - Holender, Balogh N. (Ihrig-Farkas, a szünetben), Szilágyi K. (Sztojka, 73.)

    Paksi FC: Nagy G. - Vas, Kinyik, Szabó J. - Osváth, Papp (Haraszti, 64.), Windecker, Balogh B., Bőle (Sajbán, a szünetben) - Hahn (Böde, a szünetben), Varga B. (Haris, 71.)