• 2024 04 26

Új edzőjével győzött a Fehérvár

Újabb kecskeméti siker

Az OTP Bank Ligában győzött a Kecskemét és új edzőjével a MOL Fehérvár is szombaton.

    Székesfehérváron nem történt meglepetés, ha azt nézzük, hogy az új edzővel általában szárnyalni szokott minden együttes. Nos a svéd Bartosz Grzelak megérkezett a királyok városába és ugyan még nem lettek uralkodók a piros-kék mezben játszó labdarúgók, de célfutbalt bemutatva megnyerték a kiesési rangadót. Egy kontrából és egy büntetőből szerzett góllal legyőzték a Budapest Honvédot. Így helyet cserélt a két együttes a tabellán, vagyis a piros-feketék visszacsúztak a kiesők közé. A vendégek veresége azért sem meglepő, mert akármilyen hullámzó a Fehérvár teljesítménye, de idén mindhárom Honvéd elleni meccsét megnyerte a gárda úgy, hogy még gólt sem kapott a párharcokban. 10 fordulóval a vége előtt pedig kapaszkodhat tovább a kispesti együttes, ha bent akar maradni. 

OTP Bank Liga, 24. forduló: MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző, v.: Karakó
    gólszerzők: Katona M. (34.), Kodro (90., 11-esből)
    sárga lap: Katona M. (10.), Flores (48.), Kovács D. (77.), Kodro (91.), illetve Szabó A. (61.), Gomis (81.), Krajcsovics (85.)

    MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Makarenko, 69.), Flores - Katona M. (Kastrati II., 84.), Dárdai, Schön - Kodro

    Budapest Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Szabó A., Tamás K. - Mitrovic (Krajcsovics, 72.), Gomis, Samperio - Kocsis D. (Plakuscsenko, 72.), Lukic, Domingues (Átrok, 92.)

     A Mezőkövesd is jól kapaszkodik a bentmaradást jelentő kötélbe, annak ellenére, hogy a Kisvárda ellen több volt a meccsben, mint a döntetlen. Hiszen a vendégek emberhátrányban futballoztak a meccs nagy részében és Cseri még büntetőt is kihagyott. Az egy ponttal egyik csapat sem lehet elégedett, mert a Kisvárda így távolodik a dobogótól, a Mezőkövesd viszont még koránt sem érezheti biztonságban magát.   

 Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-1 (1-1)
Mezőkövesd, 1582 néző, v.: Csonka
    gólszerzők: A. Lukic (43.), illetve Mesanovic (8.)
    piros lap: Leoni (64.)
    sárga lap: Cseri (54.), illetve Leoni (31., 64.)

    Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai, A. Lukic, Beriasvili, Filip - Cseri (Molnár, 75.), Besirovic, Karnyicki (Márkus, 80.), Baranyai (Vajda, 75.) - Bobál G., Da. Babunski (Ephestion, 90.)

    Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej, Kovacic, Melnyik, Leoni - Karabeljov, Ötvös (Széles, 86.) - Navratil (Ilievski, 61.), Makowski (Lucas, 86.), Camaj (Alic, 72.) - Mesanovic

        Kecskeméten viszont már valóban tervezhetik, hogy hol játszák majd ősszel a nemzetközi kupameccseiket. Ugyanis a dobogóért folyó küzdelemben úgy tűnik, hogy már csak egy hely marad kiadó. A Fradi bajnok lesz, a Kecskemét pedig ha így folytatja, akkor második. A hírős városbeliek mindezt újoncként érhetik el, az első osztály legkisebb költségvetésű klubjaként. Ez bőven lehet jelzésértékű mindenki számára, hogyan kell felépíteni egy csapatot. Hogy ez mire lesz elég a nemzetközi porondon nem tudni. De az biztos, hogy a Kecskemét immár hónapok óta nem képes meginogni. Hiszen rendre a hajrában szállítja a fontosabbnál fontosabb pontokat. Ezúttal Debrecenben fordítottak a vendégek és szerezték meg a győzelmet egy közvetlen riválisukkal szemben.

Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-2 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Rúsz
    gólszerzők: Loncar (61.), illetve Deslandes (66., öngól), Horváth K. (80.)
    sárga lap: Kiziridisz (53.), Loncar (55.), illetve Banó-Szabó (5.), Hadaró (60.), Szuhodovszki (63.)
    
    Debreceni VSC: Milosevic - Szécsi (Varga J., 86.), Dreskovic, Deslandes, Ferenczi - Manrique, Loncar - Kiziridisz (Sós, 67.), Dzsudzsák (Bárány, 86.), Varga K. (Bódi, 67.) - Do. Babunski (Mance, 47.)

    Kecskeméti TE: Varga Á. - Vágó, Belényesi, Szalai G. - Nagy K., Nikitscher, Mehszi (Horváth K., 66.), Szuhodovszki, Hadaró (Szabó A., 87.) - Májer (Katona M., 83.), Banó-Szabó (Katona B., 66.)

Fotó: MTI/Debreczeni József