• 2024 04 23

Érdi Mária Európa-bajnoki bronzérmes

Dobogót ért a remek hajrá

Érdi Mária bronzérmet nyert a vitorlázó ILCA (Laser) Európa-bajnokságon az olaszországi Andorában. A férfiak versenyében Vadnai Jonatán nyolcadik, bátyja Vadnai Benjamin a 23. helyen végzett.

     Ugyan féltávnál még nem volt az első tízben, de aztán Érdi Mária remekül hajrázott az olimpiai hajóosztály nyílt Eb-jén. A magyar vitorlázó a 2022-es világbajnokságon ötödik volt ezúttal viszont már nem adta alább az éremnél. A selejtezőfutamok után a 19. helyen került az Arany-csoportba, ahol viszont parádésan ment, hiszen ötödik, hatodik, ötödik, negyedik, végül pedig első helyen ért célba, mivel az itt szerzett pontok duplán számítanak, így töretlen lendülete végül bronzérmet ért. Az győzelmet aranyérmet a holland Marit Bouwmeester szerezte meg (32 helyezési pont), míg a portugál színekben versenyző Vasileia Karachaliou (50) lett az ezüstérmes. Érdi ugyanennyivel ponttal lett harmadik. 
       A férfiaknál a tavaly Eb-negyedik Vadnai Jonatán nyolcadik lett, míg testvére Benjamin a 23. A magyar laseresek számára az év főversenye az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz Hágában, ahol a párizsi kvóták csaknem felét kiosztják.

Fotó: hunsail.hu