• 2024 04 25

Véget ért a kupakaland

Kiesett a Ferencváros az Európa Ligából

A Ferencváros a múlt heti, idegenbeli 2-0-s kudarc után a Puskás Arénában is 2-0-ra kapott ki a Bayer Leverkusentől a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki visszavágóján, így kettős vereséggel, 4-0-s összesítéssel búcsúzott.

     Csodálatos élőképpel kezdődött a Ferencváros-Leverkusen Európa-liga nyolcaddöntő visszavágója a Puskás Arénában, amikor az 50 ezer néző a nemzeti ünnepre emlékezett meg. Azonban hiába készült nagyon a szurkolótábor és hiába fogadkozott az FTC is, az ünnepi hangulat nem tartott öt percig sem. Hiszen a német együttes a hazai 2-0-ás előny birtokában sem tartalékolt, Diaby rögtön a találkozó elején remekül ugrott ki és gyönyörűen pörgetett el Dibusz mellett. Vezetett a Bayer. Hosszú percek kellettek, hogy a zöld-fehér együttes kijöjjön az első sokkból, amin az sem segített, hogy Wingo megsérült és Zachariassennek kellett visszahúzódnia a védősorba. Így az első mecccs legveszélyesebb Fradi játékosa kényszerűségből védekezett. A hazai együttes azonban mindezek ellenére összekapta magát, Civic lövése hozta az első veszélyt, majd Gojak lábában volt az egyenlítés, azonban Radeczky jobb vádlija útját állta a labdájának. Nem sokkal később Traoré csavarása pattant szintén egy vádliról a felső lécre. A magyar kapu előtt Dibusz védett hatalmasat. A Fradi kapusa aztán a második félidőben újabb és újabb bravúrokat mutatott be. Frimpong helyzeténél pedig a partjelző mentette meg a kapuját a góltól, amikor lest jelzett. A zöld-fehérek a meccs előtt létszámilag fogytak el, hiszen mindössze 13 felnőtt játékos maradt a talákozó előtt az eredeti EL-keretből. A hajrára pedig erőben is. A Leverkusen mindezt remekül használta ki, hsizen egy kontra végén Adli két gólosra növelte a vendégek előnyét. Dibuszon múlt, hogy Adli utolsó helyzeténél nem lett nagyobb a különbség. 

                  A végeredmény ellenére az FTC így is jó találkozót játszott, és a helyzetkihasználás kivételével méltó ellenfele volt vetélytársának. Azonban gól lőni egyik meccsen sem sikerült, ami el is döntötte a párharc sorsát. A Fradi ezúttal nem borította a papírformát, de mivel mindezt megtette az ősszel, így is van mit ünnepelni. Nem győzelmet, hanem az egész kupamenetelést. A hajrában Manner és Lisztes beállítása pedig remélhetően nemcsak jelzésértékű, hanem Csercseszov mester a korábbi szavaihoz hűen igyekszik majd kialakítani egy magyar játékosmagot az FTC-ben, ami mindenképpen reményteli lehet nemcsak a fiatalok, hanem a magyar foci jövőjére nézve is.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó:
Ferencváros-Bayer Leverkusen (német) 0-2 (0-1)
Puskás Aréna, 50 675 néző, v.: Artur Dias (portugál)
    gólszerzők: Diaby (3.), Adli (81.)
    továbbjutott: a Bayer Leverkusen kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

    Ferencváros: Dibusz - Wingo (Marquinhos, 14.; Lisztes, 91.), Knoester, Abena, Civic - Vécsei, Esiti - Zachariassen, Gojak (Manner, 78.), Traoré - R. Mmaee (Frederiksen, 91.)

    Bayer Leverkusen: Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapie (Kossounou, 82.) - Frimpong (Fosu-Mensah, 82.), Palacios, Andrich (Demirbay, 86.), Bakker - Diaby, Wirtz (Adli, 71.) - Azmun (Hlozek, 71.)
  

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd