• 2024 04 19

Napi hírhalom - 2023. február 7., kedd

Minden, ami magyar sport

Hazai és nemzetközi kupák keddje

Labdarúgás: A Vasas negyeddöntőbe jutott a labdarúgó MOL Magyar Kupában, amelynek keddi nyolcaddöntőjében 2-0-ra felülmúlta a vendég a Budapest Honvéd együttesét.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő, Fáy utca:
Vasas FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

Kézilabda: A Ferencváros házigazdaként 28-25-re legyőzte a francia Pays d'Aix csapatát, míg a Fejér B.Á.L-Veszprém házigazdaként 40-23-ra kikapott a német Göppingentől a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában. Míg a Balatonfüred 33-30-ra kikapott a spanyol Granollers otthonában. 

Kézilabda, férfi Európa Liga, csoportkör, 7. forduló, B csoport, Budapest:
Ferencvárosi TC-Pays d'Aix Université Club (francia) 28-25 (15-12)

A csoport, Veszprém:

Fejér B.Á.L-Veszprém - Frisch Auf Göppingen (német) 23-40 (11-20)

C csoport: Fraikin BM Granollers (spanyol)-Balatonfüredi KSE 33-30 (17-14)

Jégkorong: Az áprilisi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott fordulatos mérkőzésen 7-6-ra legyőzte a szlovák csapatot az Öt Nemzet Torna első napján a budapesti Tüskecsarnokban.

 Magyarország-Szlovákia 7-6 (2-1, 2-2, 3-3)
a magyar csapat gólszerzői: Garát-Gasparics (2),  Williams, Jókai-Szilágyi, Tóth, Pázmándi, Knee

Tenisz: Fucsovics Márton kedden három játszmában győzött és bejutott a Montpellier-ben zajló 563 ezer dollár (206 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna második fordulójába.

   ATP-torna, Montpellier, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton - Geoffrey Blancaneaux (francia) 7:5, 5:7, 6:0

Gálfi Dalma harmadik mérkőzését is megnyerte egyesben a 226 ezer dollár (81,5 millió forint) összdíjazású linzi keménypályás női tenisztornán, így bejutott a főtábla második fordulójába, a legjobb 16 közé.

WTA-torna, Linz, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Gálfi Dalma-Bernarda Pera (amerikai, 7.) 6:2, 7:6 (7-5)

Úszás: Milák Kristóf vezeti a férfi úszók rangsorát a tekintélyes swimswam magazinnál, amely a tavalyi eredményeket figyelembe véve készítette el az idei esztendő várható legnagyobb sztárjainak listáját.

Kosárlabda: Távozik Matthias Zollner, a férfi kosárlabda NB I-ben ötödik Arconic-Alba Fehérvár vezetőedzője. A csapat irányítását az eddigi másodedző, Alejandro Zubillaga Jimenez veszi át.  A német Zollner 2021 novemberében vette át az Alba irányítását, amellyel és az előző szezonban a bajnokság harmadik helyén végzett, a Magyar Kupában pedig negyedik lett.

Kézilabda:  A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata egy plusz egy évvel meghosszabbította a dél-koreai Rju Un Hi szerződését, a 32 éves balkezes átlövő korábbi megállapodása a nyáron járt volna le.