• 2024 04 28

Teniszcsütörtök magyar módra

Piros Zsombor kezd a Davis Kupában

Tatabányán sorsolást, Lyonban nyolcaddöntőket tartottak, mind a két helyszínen magyar érdekeltséggel.

     A Magyar Tenisz Szövetség hivatalosan 20 millió forintot spórolt azzal, hogy kemény pályán és nem salakon tartják a Davis Kupa döntőbe jutásért rendezett találkozót. Ha pedig összejön egy közel telt ház a tatabányai sportcsarnokban, akkor még nyereséges is lehet a vállalkozás. Persze igazi nyereségre akkor lehet számítani, hogyha a csapat sikerrel veszi a franciák elleni akadályt. A sorsoláson mindenesetre már túljutottak a csapatok és az eldőlt, hogy Piros Zsombor kezdi majd a meccseket. Számára nemcsak az jó előjel, hogy az előző Davis Kupa párharcban remekül játszott az ausztrálok ellen, hanem az is, hogy jó formában van, hiszen az Australian Openen két kört is ment, igaz csak a selejtezőben. 

     Fucsovics Márton formájára sem lehet panasz. A nyíregyházi teniszező két fordulót is sikerrel vett az első idei Grand Slamen, nála az utóbbi időben csak mentálisan voltak problémák. Hiszen Melbourne-ben is két szettes előnyről bukta el a harmadik sikerét. Viszont rá az utóbbi években jellemző volt, hogy a magyar válogatott esetében mindig kettőzött erővel küzdött. 

     A világranglistán 182. Piros Zsombor pénteken 14 órakor kezd Bonzi (45.) ellen, majd a rangsor 71. helyén álló Fucsovics meccse következik Humberrel (86.) szemben.  Szombaton a páros mérkőzésen a Marozsán Fábián, Valkusz Máté kettős az Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut duó ellen lép pályára. Ezen a napon rendezik egyesben a Fucsovics-Bonzi és a Piros-Humbert összecsapásokat - ha szükséges. A selejtező győztese a döntő 16 csapatos csoportkörben folytathatja szereplését szeptemberben. A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. 

     Mindeközben Lyonban Bondár Anna szettelőnyről vesztette el a nyolcaddöntőjét, amiért leginkább csak magát okolhatja. Bondár a montenegrói Danka Kovinic (67. hely a rangsorban) ellen, 3:3-nál elvette ellenfele adogatását és hozta az első szetett. De a majdnem egy órás nyitó felvonás a magyar teniszezőnőt viselte meg jobban. A meccs második felében többet hibázott mint ellenfele, így 2 óra 11 perc alatt vereséget szenvedett. Ezzel Bondár a jövő héten valószínűleg visszaesik majd két helyet a világranglistán. 

WTA-torna, Lyon, Franciaoroszág, nyolcaddöntő:
Kovinic (montenegrói, 7.)-Bondár Anna 4:6, 6:2, 6:3