• 2024 04 25

Győzött a Szeged a Kiel ellen

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Szeged házigazdaként 36-33-ra legyőzte a német THW Kiel csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

       Sokáig úgy tűnt, hogy a Szegednek nem sikerül győznie hazai környezetben, hiszen a vendéggárda egy 5-1-es sorozattal kezdett és az első félidőben egy nagyon stabil háromgólos előnyt alakított ki. A németek sem játszottak tökéletesen, de szegedi oldalon túl sok volt a hiba. Így Bánhidiék mindig csak megkezdték a felzárkózást, de sohasem fejezték azt be, így 14-10-re ellépett a Kiel, amely a félidőben 17-14-re vezetett. A fordulás után azonban valóban következett a fordulat, hiszen a Szeged a második felvonás elején jól indított és 20-20-nál utólérte ellenfelét. Ezután váltott vezetés következett, az ötvenedik percben pedig a Szeged kezdte 29-28-as előnyről a hajrát. Három perccel a vége előtt már a házigazda vezetett három góllal, amelyet meg is tartott a lefújásig és 36-33-ra győzött. Imanol Garciandía hat, Mario Sostaric és Rosta Miklós öt-öt góllal, Mikler Roland 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. Az öt győzelemmel és hét vereséggel csoportja ötödik helyén álló Szeged jövő szerdán a címvédő Barcelona vendége lesz a BL csoportkörében. A nyolcaddöntőbe az első hat helyezett jut.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló, B csoport:
OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel (német) 36-33 (14-17)

Az A csoport 12. fordulójában a Veszprém viszonylag simán kapott ki Magdeburgban, amivel az aktuális riválisa be is érte pontszámban a magyar gárdát.  A házigazdák 4-1-re elhúztak a meccs elején, de ekkor még nem lett tetemes a különbség a két együttes között, hiszen a félidőben mindössze egy gólt volt a német csapat előnye. A második játékrészben aztán a hazaiaktól a holland Kay Smits nagyon megdolgozott, hogy megszerezze a meccs emberének járó elismerést. De a hajrára fogyott el igazán a Veszprém, amely hiába játszott jól a találkozó jelentős részében, végül hét gólos, 32–25-ös vereséget szenvedett, amivel visszacsúszott a harmadik helyre a csoport tabelláján éppen a Magdeburg mögé. 

A csoport, 12. forduló:

SC Magdeburg (német) - Telekom Veszprém 32–25 (16–15)