• 2024 04 19

Napi hírhalom - 2023. február 15., szerda

Fókuszban a hazai pontvadászatok

Asztalitenisz: Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó sikerrel vette az első fordulót, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé férfi párosban a düsseldorfi, feeder besorolású asztalitenisz WTT-versenyen. Ecseki a múlt héten Majoros Bencével elődöntőig jutott Ammanban, de előbbi játékos gyomorbántalmai miatt idejekorán fel kellett adniuk a mérkőzést.
   
WTT-verseny, Düsseldorf, férfi páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Alberto Mino, Emiliano Riofrio (ecuadori) 3-0 (6, 3, 7)
Csan Baldwin Ho Vah, Jiu Kvan To (hongkongi)-András Csaba, Ivor Ban (magyar, horvát) 3-1 (6, 7, -6, 9)

Röplabda: Elsőként a Vasas Óbuda jutott döntőbe a női röplabda Magyar Kupában, miután az elődöntő szerdai visszavágóján három szettben legyőzte a Fatum-Nyíregyházát. A sorozat éremcsatáit március 12-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A másik ágon a Békéscsaba 3-1-es előnnyel várja a Kaposvár elleni, jövő szerdai idegenbeli visszavágót.
 
    női Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Vasas Óbuda - Fatum-Nyíregyháza 3-0 (16, 19, 18)
a legeredményesebb játékosok: Fricova 12, illetve Jurdza 13
    Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel.

A Kaposvár lesz a címvédő Pénzügyőr ellenfele a férfi röplabda Magyar Kupa fináléjában, miután az elődöntő szerdai visszavágóján 3-1-re legyőzte idegenben a Kazincbarcikát. A sorozat éremcsatáit március 11-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A bronzcsata másik résztvevője a Kecskemét.
 
  férfi Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
GreenPlan-VRCK - Fino Kaposvár 1-3 (-16, 22, -23, -19)
a legeredményesebb játékosok: Blázsovics 13, Szabó D. 12, illetve Hernandez 19, Bögöly 14, Lescay 13, Baróti 12
 Továbbjutott: a Kaposvár, kettős győzelemmel (6-1).

Labdarúgás: A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága első fokon a Sepsi OSK javára ítélte annak a román élvonalbeli mérkőzésnek a három pontját, amelyen a vendégcsapat FCU 1948 Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak, ezért a játékvezető félbeszakította a játékot.

A török élvonalból igazolt védekező középpályást a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros.  A zöld-fehér klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a Franciaországban született algériai Mehdi Boudjemaa a Hatayspor csapatában szerepelt, de klubja visszalépett a Süper Lig küzdelmeitől a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések miatt.

Úszás: A Nemzetközi Úszó Szövetség, a World Aquatics (korábbi nevén FINA) elnökségében lejárt az eddigi magyar tag, Fürjes Balázs mandátuma, ő pedig jelezte, több fontos megbízatása miatt nem tudja vállalni a folytatást. A Magyar Úszó Szövetség jelezte, hogy a pozíciót Magyarország nem szeretné elveszteni, ezért Wladár Sándor elnököt jelöli a Büróba, akiről hamarosan dönthet a WA vezetősége.

Kézilabda: Menesztette Bakó Botond vezetőedzőt a női kézilabda élvonalban szereplő Kisvárda.

Női Magyar Kupa, 4. forduló: DVSC Schaeffler–Dunaújvárosi KKA 38–23 (20–13)
Legjobb dobók: Planéta 7, Kácsor 6, ill. Arany R., Szalai B. 4-4

Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő: Dabas KC–HSA NEKA 23–20 (9–8)
Legjobb dobók: Zdolik 9, Fekete B., Tarabochia, Szöllősi Sz. 3-3, ill. Papp T., Sztraka, Kovács T. 4-4