• 2024 04 25

Nincs meglepetés: Bognár lett Waltner utódja

Fotó: Paksi FC

Bognár György lett a menesztett Waltner Róbert utódja a Paksi FC vezetőedzőjeként. 

              A szurkolók jelentős része valószínűleg elégedett azzal, hogy bejött a papírforma. Vagyis a Paksi FC kedden hivatalos oldalán jelentette be, hogy a klub vezetőedzője ismét Bognár György lesz. Akinek a stábja sem meglepetés, hiszen a tréner munkáját pályaedzőként Ifj. Bognár György, Kiss Tamás és Gévay Zsolt, kapusedzőként Csernyánszki Norbert segíti.

                Hétfőn már elemeztük, hogy miért bukhatott meg Waltner, akinek a debreceni vereség jelentette az utolsó meccsét a Pakssal. De kérdés, hogy Bognár képes lesz-e ebben a helyzetben megfelelni. A trénernek nem ismeretlen a közeg, hiszen 2020 szeptembere és 2022 májusa között 62 mérkőzésen vezette már a Paksot. A klub közleményében kiemelte, hogy akkor a majdnem két teljes szezonban összesen 148 gólt rúgott a zöld-fehér együttes.  Az akkori sikerek után azonban Bognár távozott szakmai igazgatónak az MTK-hoz, ahol viszont nem érte meg a telet sem. Viszont így szabad volt, amikor szükség volt rá. 

                    Nagy kérdés, hogy nem lesz-e túl magasan a léc. Hiszen a régi-új edző irányításával a Paks negyedik, majd hatodik volt az élvonalban és tavaly májusban Magyar Kupa döntőt játszott. Viszont hiába emlékeznek örömmel a 148 rúgott gólra, hogyha abból 39-et Ádám Martin egyedül vállalt magára. Hahn János pedig 26-ot. Igaz utóbbi ott van most is a Paksban, de egyetlen gól lőtt ebben a szezonban. Vagyis gólszerző kerestetik. Ha Bognár tudja motiválni a korábbi gólkirályokat, akkor jöhet az újabb tolnai csoda. A többes szám indokolt, hiszen Böde Dániel is nagy valószínűséggel vissza fog majd térni az NB III-as gárdától, ahol a hétvégén éppen a Honvéd II ellen szerzett gólt. 

          Bognárra tehát nagy feladat vár, annak ellenére, hogy a csapatnál még nincs krízis, hiszen a 61 éves szakember olyan együttest vesz át, amely 19 forduló után 23 ponttal a hetedik helyen áll az OTP Bank Ligában és biztos távolban van még a kiesőhelyektől. 

         A vezetőség esetében pedig csak az vetődik fel, hogy négy nehéz ellenfél után, miért nem kapott esélyt Waltner a folytatásban a könnyebb csapatiokkal szemben is. Ha viszont a támadó futballt hiányolták tőle az elnökségben, akkor miért nem cseréltek edzőt már a téli szünet alatt. Mert ebben az esetben az új trénernek majd két hónapja lett volna megvalósítani az elképzeléseit és nem a tűzoltással kellene foglalkoznia. 

           Egy dolog biztos: Bognár úgy paksi korszaka szombaton a Mezőkövesd elleni hazai meccsel kezdetét veszi.