• 2024 03 29

Napi hírhalom - 2023. február 14., kedd

Sok szeretet a Valentin-napon

Keddi magyar sportösszefoglaló.

Labdarúgás: Egy nappal Waltner Róbert menesztése után Bognár Györgyöt nevezték ki a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC vezetőedzőjének. Bognár 2020 szeptembere és 2022 májusa között már vezette a Tolna megyei klubot, onnan az MTK szakmai igazgatói székébe távozott. 

A szezon végén szeretne távozni az angol harmadik ligás Barnsleytól Callum Styles, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása, aki jelenleg kölcsönben a másodosztályú Milwallnál játszik. A 22 éves futballista jelenleg combsérüléssel bajlódik, így Marco Rossi biztosan nem számíthat rá a márciusi EB-selejtezőn.

A magyar átigazolási időszak utolsó napján Csongvai Áron és Katona Mátyás is a Mol Fehérvárhoz szerződött Újpestről.

Kézilabda: A Ferencváros 35-35-ös döntetlent játszott a svéd Ystads IF HF vendégeként a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, kedden. Míg a Balatonfüred 31-28-ra kikapott a horvát RK Nexe csapatától. 

Férfi Európa Liga, csoportkör, 8. forduló, B csoport:
Ystads IF HF (svéd)-Ferencvárosi TC 35-35 (19-18)

csoportkör, 8. forduló, C csoport:
Balatonfüredi KSE-RK Nexe (horvát) 28-31 (14-16)

Asztalitenisz: A Budaörs női asztalitenisz-csapata 3-1-re nyert kedden a cseh Moravsky Krumlov otthonában az Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a szombati, hazai visszavágót.

   női Európa-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
TT Moravsky Krumlov (cseh) - SH-ITB Budaörsi SC 1-3
Valerija Scserbatih-Dari Helga 3-1 (9, 7, -4, 5)
Jekatyerina Csernyavszkaja-Póta Georgina 0-3 (-8, -8, -5)
Lenka Harabaszova-Fazekas Mária 1-3 (-2, 10, -1, -7)
Scserbatih-Póta 2-3 (10, -4, -14, 8, -5)

Öttusa: Több mint 100 versenyző (66 férfi és 50 nő) indul a szerdától vasárnapig tartó Peridot fedett pályás nyílt magyar bajnokságon. A viadal az első fonto erőfelmérő lesz a március 7-én startoló világkupaidény előtt. A magyarok közül ott lesz a mezőnyben Gulyás Michelle, Szép Balázs és Marosi Ádám is.  A versenyeket a BOK Csarnokban, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodában, illetve a döntők során a lovaglást a Nemzeti Lovardában rendezik. A viadal szerdán a női selejtezővel kezdődik. Vasárnap rendezik a női finálét, illetve a férfiak B és A döntőjét.

Jótékonyság: Elindult a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával létrejött Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány.  Neves magyar sportolók olyan különleges tárgyakat ajánlottak fel a jó ügy érdekében, amelyeket pályafutásuk egy-egy nagy pillanatában viseltek. Az értékes sportrelikviákra február 28-ig lehet licitálni a bajnokokabajnokokert.hu oldalon. Többek közt Szoboszlai Dominik, Schäfer András, Hanga Ádám, Lőw Zsoltnak, Tótka Sándor erekléyire lehet licitálni.