• 2024 04 23

Waltner ment, Bognár jöhet?

Fotó: Paksi FC

Waltner Róbertet leváltotta a Paks labdarúgó-csapatának vezetősége, utódjáról egyelőre nem született döntés.

        Walter menesztése meglepő volt abból a szempontból, hogy eddig Pakson nem volt a kapkodás  a jellemző és a csapat helyezése sem teszi ezt indokoltá. Hiszen a Paks hetedik a tabellán, 23 ponttal. Öt pontra van a még kieső pozícióban levő Budapest Honvédtól. Valamint a gárda még a Magyar Kupában is áll, vagyis a legjobb nyolc között van. Így nem elképzelhetetlen a tavalyi teljesítmény megismétlése, vagyis a fináléba kerülés. Persze Waltner nem az első vezetőedző idén, akinek idő előtt kellett távoznia egy első osztályú klub kispadjáról, és gyaníthatóan nem is az utolsó lesz.

          Sokak szerint a "magyar csapat" esetében Waltnernek és az erőnléti edzőjének Ferenczi Istvánnak azért kellett mennie, mert nem azt a támadójátékot kapták a vezetők, amit az előző szezonban megszokhattak. A szurkolók örök elégedetlenek, viszont a vezetőségnek talán reálisabban kellett volna látnia. A tavalyi "szárnyalás" ugyanis nemcsak a vezetőedzőnek Bognár Györgynek volt köszönhető, hanem Ádám Martinnak is, akiből kihozták, de nyugodtan lehet mondani, aki kihozta magából a maximumot. Igaz Waltner csak azért jöhetett, mert Bognár menni akart az MTK-hoz szakmai igazgatónak. De a trénernek ott idő előtt kitelt az ideje, így akár vissza is térhet Paksra. 

               Az edzőváltás időzítése lehet, hogy annak is köszönhető, hogy a csapat most egy könnyebb sorozatba kezdhet. Viszont ha ebből szempontból nézzük, akkor Waltneren számon kérni a tavaszi négy forduló mindössze két pontját, azért nehéz, mert ebben a négy körben a Paks csak előtte állókkal játszott. Mindezt úgy, hogy a tabella élén állók közül a Kecskemét és Kisvárda idegenben, míg a FTC hazai környezetben volt ellenfél. Ellenük nem csalódás a két megszerzett pont, igaz a debreceni győzelem, ami a hajrában úszott el megmenthette volna a pozícióját. 

              A vezetőség persze a saját szempontjából még időben változtatott, hiszen azt új trénernek van ideje, hogy elérje a biztos bentmaradást és pozitívra mentve az idényt elérni a kupadöntőt, ahol ezúttal nem lehet a Fradi az ellenfél. A paksi igazolási politikát ismerve Bognár György neve valószínűsíthető, de lehet, hogy lesz még a héten olyan meglepetés Tolna megyében, mint Waltner menesztése volt.