• 2024 07 23

Az esélytelenebb győzött, negyeddöntős a DAB

Fotó: DAB

Az alapszakaszban utolsó előtti Dunaújvárosi Acélbikák csapata kétgólos hátrányból felállva 3-2-re legyőzte a vendég Újpestet, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a negyeddöntőért folyó párharcot a jégkorong Erste Ligában.

A két Megyeri úti ütközet közül a szerdait a DAB nyerte, majd másnap az UTE visszavágott. Vasárnap, már Újvárosban a hazaiak 8-3-ra nyertek, és egy győzelemre kerültek a továbbjutástól.
    Óvatos játékot hozott az első harmad, kevés helyzet akadt, a szünet előtt Dézsi Bence ugrott ki egy jó blokk után, de lövését védte Rajna Miklós. A folytatásban gyorsan vezetést szerzett az UTE, Németh Attila takarásból leadott lövését Juho Järvinen nem láthatta. Két és fél perc múlva Benk András csapott le a kipattanóra, és növelte az előnyt. A meccs derekán büntetőhöz jutott a DAB, amelyet Erik Embrich higgadtan értékesített.
    A harmadik játékrész elején Somogyi Balázs közelről lőtt a jobb alsó sarokba, így 2-2 lett az állás. Nyolc perccel a vége előtt Olli Pekka Valtola maradt szintén egyedül az újpesti kapu előtt, és az ő gólja már a vezetést jelentette a hazaiaknak. Hamar egyenlíthetett volna a fővárosi csapat, ám a védő Léránt René a gólvonalról tisztázott.
    A hajrában lehozta kapusát az UTE, de nem járt sikerrel, kiesett, és így az utolsó, tizedik helyen fejezte be az Erste Liga 2022/23-as kiírását. A DEAC lett a kilencedik.
    A negyeddöntő párosítása csütörtökön lesz ismert, ekkor jelenti be választását az alapszakasz első három helyezettje.

 Erste Liga, a negyeddöntőbe jutásért, 4. mérkőzés, Dunaújváros:
Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
    A párharcot 3-1-es összesítéssel a Dunaújváros nyerte.