• 2024 03 29

Ötméteresekkel négy között az Eger

Verhetetlenek voltak a magyar klubcsapatok szombaton a Női vízilabda EuroKupában

Az Eger nagy csatában, a Fradi simán győzve, míg az UVSE idegenbeli sikerrel harcolta ki a négy közé jutást a női vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének szombati visszavágóján.

Háromgólos előnye birtokában jó helyzetben érkezett, de nem mehetett biztosra az Eger női vízilabda csapatának görög riválisa. Sőt a Vuliagmeni az első negyedben még egy góllal meg tudta toldani összesített előnyét. A másodikban aztán fordult a kocka, a hazaiak 4-1-re hozták a szakaszt, és visszajöttek a párharcba. Összsszedték magukat a görögök a nagyszünetben és támadásban az első negyedbeli teljesítményüket idézve egygólosra olvasztották a magyar előnyt. A záró játékrészben megint az Eger volt jobb és a 12-9-es rendes játékidő végi állás azt jelentette, hogy az ötméteresekre maradt a döntés. Az első kilenc kísérletből gól született, ám a végén Kiss Alexandra hárította Sztamatina Kaiafa lövését, és ezzel eldöntötte a párharcot.

Női vízilabda Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:
Tigra-ZF-Eger-Vuliagmeni (görög) 19-15 (3-4, 4-1, 3-4, 4-2, 5-4), ötméteresekkel
a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi, Czigány 4-4, Borsi 3, Szellák 2, Parkes 1
    Továbbjutott: az Eger ötméteresekkel.

A Ferencváros kétgólos deficitet halmozott fel Spanyolországban a Terrassa otthonában, ám idehaza nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Végig magabiztosan játszva simán jutott négy közé a magyar csapat az Eurokupában.

FTC-Telekom Waterpolo-CN Terrassa (spanyol) 14-9 (5-3, 2-1, 4-2, 3-3)
    Tj: a Ferencváros 21-18-as összesítéssel. 

Talán az UVSE-re várt a legnehezebb feladat a tavalyi LEN-kupa győztese ellen. A görög Etnikosz döntetlent ért el Budapesten, így joggal bízhatott a továbbjutásban, ám a lila-fehérek meglepték esélyesebb ellenfelüket. Az első mérkőzéshez hasonlóan nem tudták dűlőre vinni a legfontosabb kérdést a felek, két negyed után továbbra is döntetlen volt összesítésben. A hajrában aztán hideg fejjel, és rendkívül fegyelmezetten játszva állva hagyta vendéglátóját a magyar csapat és megérdemelten jutott a legjobb négy közé a Női vízilabda Eurokupában.   

Etnikosz Pireusz (görög)-UVSE 9-13 (1-1, 2-2, 4-5, 2-5)
    Tj.: az UVSE 23-19-as összesítéssel.