• 2024 04 27

Mindkét nemzeti csapatunk a rendes játékidő után veszített

A magyar női és férfi jégkorong válogatott egyaránt nemzetközi tornán szerepel a napokban. Előbbi a franciákkal, utóbbi a szlovénekkel túlórázott.

A magyar női jégkorong válogatott a Szlovákia elleni 7-6-os siker után Norvégia ellen aratott sima 3-0-ás győzelmet a hazai rendezéső felkészülési tornán. A szombati játéknapon az a francia válogatott következett, amely ellen az utóbbi években általában sikerült győzni a mieinknek, a két csapat utolső négy mérkőzésén csak egy francia diadal született. Az előzmények ellenére a vendégek kezdtek jobban és hamar vezetést szereztek. A magyar csapat fölényben játszott és két "tengerentúli" góllal megfordította az állást, előbb Dabasi Réka, majd a másik női NHL-es, Garát-Gasparics Fanni volt eredményes. Ezután is a mieink irányították a történéseket, mégis a vendégek szereztek gólt lés mentették hosszabbításra a találkozót, ahol aztán a győzelmet is megszerezték. Vasárnap Japán ellen zárja a tornát a magyar válogatott.

Öt Nemzet Torna:
Franciaország-Magyarország 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0), hosszabbítás után
a magyar csapat gólszerzői: Dabasi (11.), Garát-Gasparics (35.)

A férfiak Olaszországban készülnek az A csoportos világbajnokságra a házigazda olasz, a dél-koreai és a szlovén válogatott társaságában. Az ázsiaiak elleni 4-1-es győzelemmel kezdtek a mieink, majd 3-0-ás vereség következett, a vendéglátók bizonyultak túl nagy falatnak ezúttal. A torna zárásaként az utóbbi évtizedben állandó rivális Szlovénia várt a mieinkre, akik ellen nem termett sok babér a számunkra a közelmúltban. A rendre szoros összecsapások hagyományát idézte a 0-0-ás első két harmad. A harmadik húsz perc egy gyors gólváltást hozott, de döntést nem. Csakúgy a ráadás. A büntetőlövések során aztán a mieink egyszer sem voltak eredményesek, így Pance találata szlovén győzelmet jelentett.

Négy Nemzet Torna, Bolzano, Olaszország, a magyar csapat 3. mérkőzése:
Szlovénia-Magyarország 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0), szétlövés után
a magyar csapat gólszerzője: Vincze (50.)

    

(Fotók: MJSZ)