• 2024 04 26

Négy között a Majoros, Ecseki duó Ammanban

Fotó: MOATSZ

Egy kínai kettőst búcsúztatva a Majoros Bence, Ecseki Nándor duó bejutott a férfi párosok elődöntőjébe az Ammanban zajló, contender besorolású asztalitenisz WTT-viadalon.

      Ecseki Nándor állandó páros párja, Szudi Ádám ezúttal nem utazott el Jordániába, így az egyébként egyesre koncetráló Majoros Bence állt oda férfi duót játszani. Majorosnak egyébként jól ment Ammanban. Hiszen a nap első magyar édekeltségű találkozóján Madarász Dórával is negyeddöntőzött a vegyes párosok mezőnyében.  Az olimpiai kvótáért küzdő magyar duó pénteken az esélyesebb Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette kettős ellen aztán papírforma vereséget szenvedett, igaz az ötkarikás jétékokért továbbra is harcban áll. 

     A férfi párosban viszont ennél sokkal jobban sikerült a "jordán délelőtt", hiszen az Ecseki, Majoros duó Csen Jüan-jüvel és Lin Si-tunggel csapott össze. Ugyan a páros elveszetette az első szettet, de  folytatást már uralta, így 3-1-es sikerrel bekerült az elődöntőbe, ahol a világranglistát vezető japán Uda Jukija, Togami Sunszuke kettős lesz a magyarok ellenfele szombaton.
    

WTT-contender verseny, Amman, Jordánia, férfi páros, negyeddöntő:
Majoros Bence, Ecseki Nándor - Csen Jüan-jü, Lin Si-tung (kínai) 3-1 (-10, 8, 6, 9)

vegyes páros, negyeddöntő:

Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette (román)-Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3-1 (8, -7, 7, 10)