• 2024 04 19

Napi hírhalom - 2023. 02. 10. péntek

Hazai bajnokságok, nemzetközi sikerek

Labdarúgás: A Mezőkövesd a 93. percben, büntetőből szerzett góllal 2-1-re legyőzte a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 19. forduló, Mezőkövesd:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
v: Berke,  gólszerzők: Besirovic (35.), Drazic (93., 11-esből), illetve Kastrati (34.)
    kiállítva: Serafimov (92.)

Kialakult a pontos időrendje a Magyar Kupa negyeddöntőinek. A program: 

február 28., kedd:
Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 20.00
    március 1., szerda:
Budafoki MTE (NB II)-Kisvárda Master Good 17.00
Paksi FC-Vasas FC 20.00
    március 2., csütörtök:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 20.00

Asztalitenisz: Egy kínai kettőst búcsúztatva a Majoros Bence, Ecseki Nándor duó bejutott a férfi párosok elődöntőjébe az Ammanban zajló, contender besorolású asztalitenisz WTT-viadalon. Míg Majoros Madarász Dórával alakotott vegyes párosa kiesett a négy közé jutásért vívott meccsén.

WTT-contender verseny, Amman, Jordánia, férfi páros, negyeddöntő:
Majoros Bence, Ecseki Nándor - Csen Jüan-jü, Lin Si-tung (kínai) 3-1 (-10, 8, 6, 9)

vegyes páros, negyeddöntő:

Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette (román)-Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3-1 (8, -7, 7, 10)

Jégkorong: A májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott 3-0-ra kikapott a házigazda olasz csapattól a bolzanói torna pénteki második fordulójában. Kevin Constatine együttese szombaton 13 órakor a szintén A-csoportos szlovénokkal játszik.

Felkészülési torna, Bolzano, Olaszország, 2. forduló:
Olaszország-Magyarország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Szlovénia-Koreai Köztársaság 10-0 (5-0, 1-0, 4-0)

    Az állás: 1. Szlovénia 5 pont, 2. Olaszország 4, 3. Magyarország 3, 4. Koreai Köztársaság 0

Kézilabda: Az idény végén elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát és a német Bundesligában szereplő Hamburghoz igazol a válogatott Ilic Zoran. A 21 éves jobbátlövő kétéves szerződést írt alá új klubjával.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a Szegeden játszó Rosta Miklóst választotta meg az elmúlt év legjobb férfi játékosának, míg a nőknél a Ferencvárosban szereplő Klujber Katriné lett az elismerés.

Vízilabda: A görög Panioniosz lesz az A-Híd VasasPlaket ellenfele a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében. A  Vasas idegenben kezdi a párharcot, amelynek első felvonását március 1-jén, a visszavágót pedig március 22-én rendezik. A másik ágon a negyeddöntőben a Szolnokot búcsúztató Trieste Pallanuoto a Savonával csap össze.

Ökölvívás: A három magyar férfi elődöntős közül az 54 kilogrammban szereplő Virbán Gábor győzött és bejuott a fináléba pénteken a debreceni 67. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen. Míg Bernáth Attila és a visszalépő Akylov Pylyp bronzéremmel zárt.

Pályakerékpár: Szalontay Sándor számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást sprintben a svájci Grenchenben zajló pályakerékpáros Európa-bajnokságon. Szalontay a tizedik legjobb időt tekerte 200 méteren 9.754 másodperccel, míg Szabó Norbert 10.266 másodperccel 24. lett a selejtező 27 fős mezőnyében. Szalontay a nyolcaddöntőbe jutásért az ukrán Vladiszlav Gyenyiszenkot győzte le.  Szabó viszont alulmaradt a litván Vasilijus Lendellel szemben. A következő körben Szalontay már kikapott a német Maximilian Dörnbachtól.  Az egyéni üldözéses versenyszám első körében Drijver Bertold  24 induló közül a 20. időt tekerte. 

Tenisz: Gálfi Dalma sérülés miatt az első szett közepén feladta a a cseh Marketa Vondrousovával szembeni negyeddöntőjét a linzi keménypályás női tenisztornán. A korábbi győzelmei miatt azonban Gálfi így is hét heléyet javít majd világranglistás pozícióján. 

    WTA-torna, Linz, Ausztria, negyeddöntő:
Marketa Vondrousova (cseh)-Gálfi Dalma,  4:1-nél Gálfi feladta