• 2024 03 29

A hajrában fordított a Fradi Pakson

Hátrányból, végül magabiztosan győzött a címvédő

A Ferencváros gárdája Pakson játszotta le utolsó, ősszel elmaradt mérkőzését az OTP Bank Ligában.

A bajnoki címvédő magától értetődő módon ragadta magához a kezdeményezést a mérkőzés elejétől, de csak a mezőnyben tudott ellenfele fölé nőni, a kapu előtt mindkét csapat hatástalan volt. A fordulás után minden előjel nélkül szerezték meg a vezetést a hazai zöld-fehérek és az első játékrészben látottak alapján sokat kellett javulnia a hátrányba került Ferencvárosnak, hogy ponttal, pontokkal utazhasson haza Paksról. Ezt a javulást a cserejátékosok hozták meg a vendégek számára. Csercseszov mester jó érzékkel küldte pályára a frissen igazolt ghánai Owusut, aki pár perce volt csak a pályán, mikor az utolsó negyed órához közeledve egy lesgyanús ám a VAR által megadott góllal egalizált. Tíz perccel később a szintén kispadon kezdő Zachariassen fordította meg az állást. A végeredményt Ryan Mmaee állította be a rendes játékidő utolsó percében büntetőből. Győzelmével meccsszámban utólérte riválisait az éllovas, ám pontszámban tizenkettőre növelte előnyét az őt üldöző Kecskeméttel szemben. 

OTP Bank Liga, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 1-3 (0-0)
Paks, 2501 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Kinyik (49.), illetve Owusu (72.), Zachariassen (82.), R. Mmaee (90., 11-esből)
sárga lap: Szabó B. (39.), illetve Nguen (58.), Knoester (71.)
Paksi FC: Simon B. - Sajbán, Vas, Kinyik, Kádár, Osváth - Balogh B., Windecker (Papp K., a szünetben), Szabó B. (Kovács N., 71.) - Hahn (Horváth K., 92.), Haraszti (Gyurkits, 64.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Knoester, S. Mmaee (Kovacevic, 65.), Pászka (Owusu, 65.) - Besic, Vécsei (Zachariassen, 55.) - Traore, Nguen (Esiti, 85.), Auzqui (Marquinhos, 55.) - R. Mmaee

(Fotó: fradi.hu)