• 2024 04 29

Nehéz, de nem lehetetlen a magyar továbbjutás az Európa-bajnokságon

A házigazda mellett Skócia és Svájc lesz csoportellenfele Szoboszlaiéknak

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

            Lehetett volna rosszabb, de nem sokkal. Ez kijelenthető a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság sorsolása után. A magyar válogatottat elsőként húzták ki ugyanis a második kalapból és rögtön a házigazda németek mellé kerültek a mieink. Igaz ellenük csak a második meccsen játszák majd Szboszlaiék Stuttgartban. Aztán következett Skócia, amely papíron a harmadik kalap egyik leggyengébb együttese, de velük lehet, hogy majd ki-ki meccsre kerül sor az utolsó fordulóban szintén Stuttgartban. Az utolsó kalapaból aztán, ha nem is a legnehezebb, de mindenképpen a legkellemetlenebb csapat jutott osztályrészül: Svájc. A magyar együttes éppen a helvétekkel kezd majd Kölnben június 15-én. Lehetett volna könnyebb is, de a csoport erősségét majd csak az egyeses kieséses szakasz mutatja meg. Oda pedig be lehet kerülni, ha ez nem is lesz könnyű. 

           Igaz volt aki rosszabbul járt, hiszen a spanyol, horvát, olasz, albán négyes minden meccse vérre menő csata lesz.  Az Eb június 14-én rajtol és július 14-ig tart majd.

    A 2024-es labdarúgó Eutópa-bajnokság csoportbeosztása:
    A csoport:
Németország (házigazda), Skócia, MAGYARORSZÁG, Svájc
    B csoport:
Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
    C csoport:
Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
    D csoport:
Lengyelország/Wales/Finnország/Észtország, Hollandia, Ausztria, Franciaország
    E csoport:
Belgium, Szlovákia, Románia, Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland
    F csoport:
Törökország, Georgia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg, Portugália, Csehország

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd