• 2024 04 28

Jövőre december második hetében rendezi Budapest a rövidpályás úszó vb

Budapest lesz az első a sportág történetében, amelyik a hat diszciplinát felvonultató vizes vb-t, a rövidpályás úszó vb-t és junior úszó világbajnokságot is rendezett.

A vizes sportokat tömörítő világszervezet és a Magyar Úszó Szövetség megállapodott, hogy a 2024-es rövidpályás úszó világbajnokság versenyeinek december 10. és 15. között ad majd otthont a Duna Aréna.

A hatnapos viadal a World Aquatics második legfontosabb vesrsenye jövőre a „nagy” vb után. „Már most izgatottan várjuk, hogy elkezdődjék egy újabb világesemény Budapesten – mondta a bejelentés kapcsán Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. – Bár jelenleg miénk az egyik legtapasztaltabb szervezőcsapat, ugyanolyan alapossággal fogjuk előkészíteni ezt az eseményt is, mint bármelyik korábbi világbajnokságot. Magasra állítottuk a mércét, de mindannyian azon vagyunk, hogy az úszók és a szurkolók újabb feledhetetlen élményekkel gazdagodjanak a csodálatos Duna Arénában, ahol a világ egyik leggyorsabb medencéje várja a világ leggyorsabbjait – ez garancia arra, hogy fantasztikus versenyben lesz részünk.”

„Budapest rendszeresen a legmagasabb színvonalon rendezte meg az úszóviadalokat, azaz tökéletes záróakkordja lesz ez a világbajnokság annak az esztendőnek, amely oly sok nagyszerű élményt ígér – közölte Huszain al-Muszallam, a World Aquatics elnöke. – Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy Budapestre és a magyar rendezőkre mindig számíthatunk, az úszás iránti szenvedélyünk ugyanaz, akárcsak a Duna Arénát megtöltő közönségé – nem véletlen, hogy úszóink, szövetségeink és a sportág rajongói oly nagy lelkesedéssel fogadták ezt a bejelentést.”

Tavaly Melbourne-ben, az előző rövidpályás vb-n mindössze két vesrenyző, Szabó Szebasztián és Jakabos Zsuzsanna képviselte a magyar színeket előbbi bronzérme akkor az egyetlen volt. A Duna Arénában lesz alkalma ezt gyarapítani a magyar csapatnak.

(Fotó: World Aquatics)