• 2024 04 29

Büntetők döntöttek Kispesten

Nem volt osztály különbség a Magyar Kupában

Kialakult a legjobb 16 mezőnye a Magyar Kupában és megtartották a sorsolást is.

      Djordje Kamber megbízott vezetőedzőként a Paks elleni Magyar Kupa találkozón mutatkozott be a Budapest Honvéd kispadján. Egy olyan csapatnál, ahol a szezon előtt a vezetőség a feljutást tűzte ki célul egy jobbára fiatalokból álló csapattal. Nehéz megmondani, hogy mennyire volt a menesztett Pinezits Máté hibája a rossz szereplés, hiszen a piros-feketék jelen állás szerint közelebb állnak a kieséshez, mint a feljutáshoz a másodosztályban. Mire elég ez a keret, amelyet az utolsó pillantokban sikerült megerősíteni. 

          A hazai szurkolók persze megtalálták az előző trénert és kiálltak az új mellett, ahogy kitartottak a csapat mellett. A Honvédnak pedig a Paks ellen kellett volna megmutatnia, hogy több van ebben a gárdában. A tolna megyeiek viszont idén sem tartoznak a könnyű ellenfél kategóriájába. Egy Fradi elleni 1-6-os vereségtől eltekintve a Paks nagyon jól muzsikál idén is. Bognár György minden évben kitermeli a hazai bajnokság gólkirályát, aztán amikor az eligazol a zöld-fehérektől, akkor is tudják pótolni, ugyanazt a játékot produkálva a csapat. A Magyar Kupa 16 közé jutásáért rendezett találkozón a Bozsik stadionban a paksi gólok várhatóak voltak. A kérdés, hogy az utóbbi két meccsén gólképtelen Honvéd mit tud hozzátenni a meccshez. 

         Az első félidőben aztán három perc alatt egy gólváltás történt. Előbb Könyves szerezte meg a vendégeknek a vezetést, majd egy szögletet követően Szappanos a védőjére várt, és a beroppanó Krajcsovics mindenkit megzavart. Így végül a korábban Kispesten védő kapusról a saját kapujába pattant a labda. A Paks visszavehette volna a vezetést, de hiába jutott büntetőhöz az első osztályú klub, Haraszti az égbe lőtte a tizenegyest. 

        A második félidőben csak a két szurkolótábor vizsgázott jelesre, akik végigszurkolták a találkozót. A két együttes viszont inkább csak gyűrkőzött, mint játszott. Aztán a meccs hajrája parádés lett. Előbb a csereként beállt korábbi gólkirály Hahn érkezett remekül egy beadásra és a 89. percben ismét vezetett a Paks. A Honvéd pedig az utolsó utáni pillantaban egyenlített. Bobál a 95. percben egy hatalmas bombagóllal mentette hosszabbításra a meccset.  

           Jöhetett a plusz 30 perc és lehetett abban is reménykedni, hogy olyan izgalmak is következnek, mint szerdán a Groupama Arénában. Akkor az FTC a PAFC ellen a hosszabbítás ráadásában egy büntetővel nyert 4-3-ra. 

             A Bozsikban stadionban a hosszabbítás első 15 percében veszélyebn forgott mind a két kapu. A Paks dominált, Tujvel hatalmas bravúrja tartotta meccsben a hazaiakat, míg a piros-feketék kontrákból kerültek helyzetbe. Az újabb fordulás után már nem volt erő egyik oldalon sem, így jöhettek a büntetők. A 4. forduló így egy igazán vérbeli kupacsatával ért véget. A tizenegyesek során az utolsó lövés döntött, ekkor Kocsis Gergely bal alsóra tartó labdáját Szappanos kiütötte, így továbbjutott a Paks. A lefújás után vendégek kapusa összeszólalkozott a haza táborral, majd a játékoskijáróban sem csillapodtak a kedélyek. Mindez azonban azon nem változtatott, hogy a tolnai gárda jutott a legjobb 16 közé. 

 

Magyar Kupa 4. forduló (a 16 közé jutásért):

Budapest Honvéd (NB II)-Paksi FC 2-2 (1-1, 2-2, 2-2) - büntetőkkel: 4-5
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 4-3 (2-1, 2-2, 2-2) - hosszabbítás után
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) - Kecskeméti TE 0-1 (0-1)
HR-Rent Kozármisleny (NB II) - Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II) 4-2 (1-0)
Opus Tigáz Tatabánya (NB III)-Újpest FC 0-2 (0-0)
Vasas FC (NB II)-Gyirmót FC Győr (NB II) 3-1 (0-0)
Tiszakécskei LC (NB II)-FC Ajka (NB II) 1-0 (1-0)
BFC Siófok (NB II)-Diósgyőri VTK 1-3 (0-2)
Szombathelyi Haladás (NB II)-Zalaegerszeg 1-2 (1-2)
Unione FC (Budapest I.)-Kisvárda Master Good 0-6 (0-3)
FC Dunaföldvár (NB III)-Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) 0-1 (0-0)
ESMTK (NB III)-MTK Budapest 0-4 (0-2)
Mezőörs KSE (megyei I.)-Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - 11-esekkel 5-3
Szentlőrinc SE (NB III)-Kelen SC (NB III) 3-0 (0-0)    
VLS Veszprém (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 3-2 (0-1)
ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 0-1 (0-0)