• 2024 04 28

Bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat a berni Vk-n!

Siklósi vívott a legjobban a jó napot kifogó magyar együttesben

A Világkupa-sorozat évadnyitó hétvégéjén a férfi párbajtőrözők Svájcban gyűjtötték a pontokat a kvótaversenyben, ahol a mieink dobogós helye szinte karnyújtásnyi közelségbe hozta a párizsi repülőjegyet.

    Bernben az idén Európa-bajnokság Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összeállítású párbajtőrcsapat az óriási mezőnyben a 32 között kezdett egy sima, 45-22-es sikerrel az Egyesül Arab Emírségek négyese ellen. A nyolcaddöntőben a németek vártak a magyarokra, akik simán (41-30) vették ezt az akadályt is, a negyeddöntőben viszont kiélezett asszót vívtak a kazahokkal, akiket az idei egyéni világbajnok Koch Máté, illetve a 2019-es vb-első Siklósi Gergely remek hajrájával győztek le 43-39-re.
    A négy között Olaszország ezúttal jobb volt Siklósiéknál (31-38), a harmadik helyért viszont ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel verte a csapat Dél-Korea legjobbjait, s ezzel komoly lépést tett az ötkarikás szereplés felé.
    "Hatalmasat léptünk előre a célunk felé, ez a bronzérem nagyon sokat érhet az olimpiai kvalifikáció tekintetében" - idézte a magyar szövetség honlapja Dancsházy-Nagy Tamást, a válogatott edzőjét. - "A negyeddöntő volt a legélesebb meccsünk, Gergőnek a végén helyén volt az esze, a szíve és a keze. De az egész nap legnagyobb értéke talán az, hogy az összes fiú tett hozzá ehhez a harmadik helyhez! Hátra még nem dőlhetünk, de az tény, hogy jóval közelebb kerültünk az olimpiához, megyünk és dolgozunk tovább!"

Fotó: hunfencing.hu

Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bern (Svájc), 33 induló:

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Egyesült Arab Emirátusok 45:22 (Nagy +9, Siklósi +6, Koch +5, Andrásfi +3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 41:30 (Koch +5, Nagy +4, Andrásfi +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Kazahsztán 43:39 (Koch +6, Siklósi +5, Nagy -3, Andrásfi -4).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 31:38 (Siklósi 0, Koch -1, Andrásfi -6).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 45:32 (Siklósi +10, Nagy +2, Koch +1).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás, edzők: id. Andrásfi Tibor, Boczkó Gábor, Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás).